Vyhľadávanie:

V košickej ZOO sa začala nová sezóna

V košickej ZOO sa začala nová sezóna

V košickej zoologickej záhrade, ktorá je treťou najväčšiu v Európe, sa 1. apríla 2004 síce začala nová, už osemnásta, letná sezóna, no na jej slávnostné otvorenie si treba počkať do 1. mája. Na tento deň pripravili organizátori v ZOO, podľa slov jej riaditeľa Karola Semana, pre návštevníkov, predovšetkým deti, celý rad podujatí, vrátane kultúrnych. Ťahákom bude nesporne slávnostné otvorenie novovybudovaného medvedinca. Tento atypicky vybudovaný objekt využíva prírodné prostredie košickej zoologickej záhrady. Vhodné podmienky tak dostanú nielen medvedie pätorčatá, zapísané v Guinessovej knihe rekordov, ale aj ich rodičia a ďalší dvaja súrodenci.

Deťom, ktoré tvoria najväčšie percento návštevníkov, odovzdajú nové ihrisko. Je vybudované podľa návrhov študentov Strednej umeleckej školy na Exnárovej ulici v Košiciach, ktorí zároveň vyrobili jednotlivé prvky, majúce tvary zaujímavých zvierat. Novú letnú sezónu spestria novonarodené mláďatá antilopy nilgau, kôz a oviec z afrického kontinentu, žriebätká huculských koňov, mláďatá lám krotkých a tiež hyeny škvrnité, nandu pampový, plamienka driemavá, dhoul čínsky, mačka krátkouchá, lama alpaka, hus snežná, serval stepný, klokan parma od súkromných chovateľov alebo dovezené z iných zoologických záhrad.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...