Vyhľadávanie:

V máji ďalšie dve výluky električkových tratí

V máji ďalšie dve výluky električkových tratí

Ani po skončení výluky električkovej trate v úseku Železničná stanica Košice - Námestie osloboditeľov kvôli oprave koľajiska si ešte nevydýchneme. DPMK a.s. avizuje v máji dve ďalšie výluky, ktoré sa väčším či menším spôsobom dotknú aj cestujúcich do a z areálu U. S. Steel Košice. Päťdňová výluka bude v dňoch 15. až 19. mája na Moldavskej ceste. V úseku od starej sladovne po zastávku Krajský súd budú údržbári meniť približne dvesto metrový úsek koľají. Sú už veľmi ojazdené a vodiči v spomínanom úseku musia jazdiť sotva päťkilometrovou rýchlosťou. Oprava ovplyvní premávku električiek.

Električka č. 6 bude jazdiť v oboch smeroch iba po trase námestie Maratóna mieru - Spoločenský pavilón. Linky R1 a R5 budú premávať zo a do Vstupného areálu U. S. Steel Košice ako R6 na trase VA USSK - vozovňa DPMK. Na trase Železničná stanica - Spoločenský pavilón bude zabezpečená autobusová doprava. Autobusové spoje RA5 až RA8 (Furča a Ťahanovce) nebudú zastavovať na zastávke Železničná stanica, ale budú mať zastávky na Námestí osloboditeľov a pri SOU dopravnom, a to v oboch smeroch.

Výluke sa nevyhne, tak ako každý rok, aj trať rýchlodráhy. Tohtoročná sa začína 22. mája a potrvá do 3. júna 2006. Údržbári sa sústredia na výmenu koľajníc na moste pri Pereši a oblúku pri Ludvikovom Dvore. Súčasne na celom úseku trate skontrolujú a opravia trakčné vedenie. Opravári budú pracovať iba v čase sedla, to znamená v čase mimodopravnej špičky, každý deň päť hodín. Doprava železiarov do i zo zamestnania nebude obmedzená.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...