Vyhľadávanie:

V nedeľu privítame vedúci Zvolen

V nedeľu privítame vedúci Zvolen

Po reprezentačnej prestávke sa opäť rozbehne hokejová Tipsport liga

Koniec októbra a začiatok novembra priniesol pre hokejistov HC Košice trojzápasovú sériu prehier v najvyššej hokejovej súťaži, keď postupne podľahli súperom z Banskej Bystrice, Trenčína a Budapešti. Po zápase v Trenčíne tréner oceliarov Roman Šimíček neskrýval sklamanie. „Nikdy som to nerobil, ale pohár trpezlivosti pretiekol. Tí, čo mali tím potiahnuť, tak neurobili. Som veľmi sklamaný z výkonu v závere. Po prvom inkasovanom góle sme sa rozklepali. Nepodržali nás skúsení hráči.“ Trénerove varovanie si odniesli dvaja skúsení hráči, keď Tomáš Netík a Gabriel Spilár sledovali zápas proti Budapešti z tribúny. Pohľad na hru Košičanov proti nováčikovi súťaže ich musel bolieť, keď súper nasúkal do domácej brány až osem gólov, a tak diváci mohli vidieť najväčšiu prehru domáceho tímu v Steel aréne. Prehra spôsobila poriadnu vlnu kritiky košických fanúšikov.

„Predstavovali sme si to inak. Začali sme zle a viezlo sa to celých 60 minút. Nastúpilo 22 hráčov a nedá sa hádzať vinu na jednotlivcov. Každý si musí uvedomiť, kde spravil chybu a čo má spraviť inak. Bude dôležité pokračovať v tvrdej práci a zvládnuť nedeľňajší zápas,“ zhodnotil prehru asistent trénera Peter Bartoš.

Mesiac november je celosvetovo známy ako mesiac boja proti rakovine prostaty. V zápase proti Nitre domáci klub podporil túto myšlienku a úvodné buly preto hodil urológ MUDr. Ľubomír Lachváč, ako symbol podpory prevencie rakoviny prostaty. Koncentrovaný výkon a jednoznačnú výhru oceliarov v pomere 6:1 mohli sledovať zdarma aj seniori nad 60 rokov, ktorých HC Košice pozvali na počesť ukončenia Mesiaca úcty k starším.

Minulý týždeň mala domáca súťaž prestávku, keďže reprezentácia Slovenska odohrala turnaj v Nemecku. Tréner národného tímu Craig Ramsay pozval do reprezentácie aj dvoch košických útočníkov Marcela Haščáka a Dávida Šoltésa. Slovákom turnaj nevyšiel podľa predstáv realizačného tímu a po dvoch prehrách so Švajčiarskom a Ruskom sa tešili aspoň z víťazstva nad domácim Nemeckom. „Spokojnejší by som bol, ak by bolo tých víťazstiev viac. Turnaj však ukázal, že máme kopec šikovných hráčov a ak hráme takticky, tak môžeme poraziť hocikoho,“ povedal pre hokej.sk Marcel Haščák. Dávida Šoltésa, 23-ročného útočníka, reprezentačná prestávka príjemne prekvapila. „Pre mňa to bolo všetko také hektické. Miro Šatan mi volal tesne pred zrazom, a tak som sa iba rýchlo pobalil a vycestoval som do Bratislavy. V tíme som však našiel výbornú náladu a svojimi výkonmi chcem dokázať, že do reprezentácie patrím.“

Košičanov čaká po prestávke náročný program, keď behom týždňa odohrajú až päť stretnutí. V utorok privítali hráčov Žiliny (zápas skončil po uzávierke), vo štvrtok hrajú v Piešťanoch proti Orange 20, v piatok v Liptovskom Mikuláši, v nedeľu 18. novembra doma privítajú hráčov Zvolena a v utorok vycestujú do Detvy.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...