Vyhľadávanie:

V nedeľu sa hralo až 97 minút

V nedeľu sa hralo až 97 minút

Hokejisti HC Košice v úvodných dvoch stretnutiach play off so Žilinou vyhrali

Hokej
Brankár Sopko likviduje za asistencie spoluhráča Bulíka (v strede) jednu zo striel Žilinčanov.

Dlho očakávané play off súboje ôsmich najlepších celkov v tabuľke hokejovej extraligy po základnej časti sa začali v uplynulom týždni. Podľa vopred určeného kľúča sa v úvodných dvoch stretnutiach stretli najprv na ľade mužstiev umiestnených na prvej až štvrtej priečke tieto dvojice: Trenčín - Poprad, Zvolen - Liptovský Mikuláš, Slovan - Skalica a HC Košice - Žilina.

So Žilinčanmi majú Košičania v tejto sezóne priaznivú bilanciu zo vzájomných stretnutí. Zo šiestich stretnutí základnej časti naši hokejisti trikrát vyhrali 4:0, 6:1 a 3:0, dva razy remizovali 3:3, 1:1 a len raz prehrali 0:5. Keď sa fanúšikovia košického tímu po poslednom kole základnej časti dozvedeli, že súperom Košíc bude Žilina, takmer všetci sa zhodli na tom, že to bude súboj košických strelcov s ich bývalým brankárom Šimonovičom, ktorý v tejto sezóne oblieka žilinský dres. A nemýlili sa. I napriek tomu, že Šimonovič bol pre Košičanov veľkou prekážkou, tí vykročili do štvrťfinálových zápasov play off dvoma cennými víťazstvami, ale tie sa nerodili ľahko.

Najmä v nedeľu odohrali domáci dramatický súboj s víťazným rozuzlením až v dvojnásobnom predĺžení, kedy víťazný gól strelil v 97. minúte obranca Frühauf. Košice tak v prvom meraní síl zdolali Žilinu tesne 4:3 (0:0, 3:1, 0:2 - 0:0, 1:0). Zverenci trénerov M. Jančušku a R. Spišáka začali opatrne so snahou neurobiť chybu v obrane a po druhej tretine už viedli 3:1. Lenže húževnatí hostia v záverečnej tretine skóre vyrovnali a vynútili si predĺženie. V play off sa predlžuje 2 x 10 minút a keď nepadne gól, hra ďalej pokračuje po úprave ľadu vždy 2 x 10 minút, až kým jedno či druhé mužstvo nedosiahne gól z hry.

Podobný scenár mal aj druhý zápas v pondelok, opäť na ľade v Košiciach, v ktorom HC zvíťazili 3:1 (0:1, 2:0, 1:0). V tomto stretnutí vydržal počiatočný entuziazmus domácim iba úvodných desať minút. Potom sa hostia po chybe našej obrany dostali do vedenia a Košičanom trvalo dosť dlho, kým sa z toho spamätali. Stalo sa tak až v druhej tretine, kedy nielen že vyrovnali, ale otočili vývoj stretnutia vo svoj prospech. V tomto súboji sa hralo viac agresívne, hra vyvrcholila v 29. minúte pästiarskou vložkou, ale domáci už vedenie nepustili z rúk. V poslednej minúte dokonca poistili svoje zaslúžené víťazstvo tretím gólom, a tak na zápasy vedú naši hokejisti 2:0.

Štvrťfinálová séria pokračuje, ďalšie dve stretnutia play off odohrajú títo dvaja súperi vo štvrtok a v piatok tohto týždňa na ľade v Žiline. Vo štvrťfinále sa hrá na štyri víťazné zápasy. Keby Košičania v Žiline čoby len v jednom stretnutí prehrali, piaty vzájomný zápas sa potom hrá v nedeľu 7. marca v Košiciach.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...