Vyhľadávanie:

V nedeľu valcovali na Liptove

V nedeľu valcovali na Liptove

V hokejovej Slovnaft extralige boli Košičania po 8. kole na druhej priečke v tabuľke

Hokejisti HC Košice ťahajú šnúru piatich víťazstiev. Po návrate z neúspešnej kvalifikácie Ligy majstrov v Norimbergu, najprv doma zdolali Zvolen, potom vyhrali v Púchove nad reprezentačnou dvadsiatkou a sériu troch zápasov v tesnom slede po sebe zavŕšili víťazstvom po samostatných nájazdoch na ľade silného Martina. V piatok uplynulého týždňa sme na domácom ľade rozdrvili Skalicu 5:1. Okrem strelecky disponovaného nového kapitána Košičanov Juraja Faitha, patril k najlepším hráčom na ľade jeho spoluhráč z prvého útoku Michel Miklík.

Po zápase prekypoval spokojnosťou, ktorú vyjadril slovami: "V predchádzajúcich dvoch rokoch nemalo naše mužstvo dobrý vstup do sezóny. Preto sme nechceli pripustiť, aby sa niečo podobné v tomto ročníku extraligy zopakovalo. Povedali sme si, musíme vyhrávať a bodovať nielen doma, ale aj vonku a pohybovať sa špici tabuľky. Mám radosť z toho, že k víťazstvu nad Skalicou som aj ja prispel gólom. V tejto sezóne som dostal šancu namiesto Špilára hrať v prvom útoku a teda viem, čo sa odo mňa čaká. Vždy sa snažím odviesť maximálny výkon, no stále je čo zlepšovať."

V úvodných ôsmich dueloch sezóny strelil 3 góly a na ďalších päť prihral. Po víťazstve nad Skalicou, o dva dni neskôr, teda v nedeľu, 28. septembra, naši excelovali na Liptove. V šlágri 8. kola, v ktorom sa stretol tretí Liptovský Mikuláš s druhými Košicami, hostia rozhodli o svojom víťazstve 4:1 už v úvodnej tretine. A Miklík bol opäť pri prvom góle, keď už v 4. minúte typicky v obrovskej rýchlosti vnikol až pred bránku domácich a po jeho teči Bartoš otvoril skóre. V prvej tretine sa to podarilo aj Ratajovi, Faithovi a R. Hunovi.

Domáci tak prehrali svoj prvý duel v riadnom hracom čase v tejto sezóne a i napriek tomu zostali v tabuľke na tretej priečke. Včera sa hrali stretnutia predohrávaného 28. kola, v ktorom sa hokejisti HC Košice predstavili na ľade súpera vo Zvolene. Potom sa štyri razy po sebe objavia na ľade v Steel Aréne. V piatok 3. októbra sa o 17. 30 hodine stretnú s Popradom, v nedeľu 5. októbra mali Košičania pôvodne hrať v Žiline, ale v 10. kole dôjde k výmene domáceho prostredia a zápas sa odohrá o 17. hodine v Košiciach. V utorok 7. októbra v predohrávanom 29. kole doma hostíme majstrovský Slovan Bratislava a v piatok 10. októbra privítame o 17.30 hod. nováčika z Banskej Bystrice.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...