Vyhľadávanie:

V neznámom prostredí nezaťažený vzťahmi

V neznámom prostredí nezaťažený vzťahmi

Hokejisti HC Košice majú od pondelka nového trénera Rostislava Čadu

Keď v piatok ráno uplynulého týždňa abdikoval na funkciu hlavného trénera v hokejovom tíme HC Košice Ján Šterbák, po metropole východu sa šírili cez víkend rôzne "vydumané" správy, kto bude novým kormidelníkom mužstva. I nám sa dostalo do uší, že to bude niektorý z bývalých košických hráčov, neskôr trénerov ako Ján Selvek, Vladimír Svitek, Ján Faith, Vincent Lukáč, Igor Liba, Milan Staš, či niektorí iní ako Peter Ihnačák alebo dokonca aj Peter Bondra. Napokon je realita úplne iná.

V pondelok predpoludním po zasadnutí správnej rady HC Košice novinárom predstavili nového muža na košickej striedačke Rostislava Čadu, ktorý naposledy pôsobil ako tréner českého prvoligového tímu Kométa Brno. Nového kormidelníka predstavil prezident HC Košice Ľubomír Veme slovami: "Správna rada dnes rozhodla, že Rostislav Čada sa stáva trénerom A-mužstva do konca tejto sezóny s opciou pre ďalší ročník extraligy v prípade, že obidve strany budú spokojné so spoluprácou. Myslíme si, že práve tento tréner spoza hraníc je vzhľadom na jeho výsledky v minulosti, charizme a schopnostiam, tým správnym mužom pre Košice. Dovolím si povedať, že náš súčasný káder je najlepší zo všetkých, ktoré sme v Košiciach mali. Potrebuje však skĺbiť, aby hral kolektívne, herne disciplinovane, aby mužstvo mohlo ukázať svoj potenciál naplno. Asistentom nového trénera zostáva Anton Tomko".

O novom kormidelníkovi HC Košice Rostislavovi Čadovi sa vie, že je to tréner skúsený a náročný, ktorý vyžaduje v mužstve hlavne disciplínu. Kedy sa dozvedel o svojom príchode do Košíc? "V sobotu okolo obeda ma oslovil pán Bakoš, v nedeľu som prikývol. Môj odchod z Brna, kde som pri mužstve 11. januára skončil, som bral profesionálne. Tréneri totiž nezostávajú na svojich postoch večne. Prichádzajú i odchádzajú. Od vedenia HC Košice som nedostal žiadnu konkrétnu úlohu súvisiacu s konkrétnym umiestnením. Viem, že sa odo mňa očakáva zlepšenie postavenia v tabuľke. Iba nároční ľudia môžu dosahovať vynikajúce výsledky. Disciplína a profesionalita sú základom spoločnej práce. Neviem si predstaviť, akou inou cestou sa dá dosiahnuť spoločný úspech. Budem pracovať podľa potrieb mužstva a atmosféry v ňom. Za najdôležitejšie považujem v najbližších dňoch dobre pripraviť mužstvo do play off. Mojou výhodou na začiatku pôsobenia v Košiciach je, že v neznámom prostredí nie som zaťažený vzťahmi. Rýchlo sa musím zoznámiť s mužstvom a jednotlivými hráčmi, zorientovať sa v hernom prejave a snažiť sa ho čo najviac zlepšiť."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...