Vyhľadávanie:

V novom drese s trofejou

V novom drese s trofejou

Bývalý člen hokejového tímu Vedenia USSK Miroslav Kiraľvarga hrá hokej aj v Pittsburghu

Ešte začiatkom tohto roka odišiel bývalý viceprezident U. S. Steel Košice Miroslav Kiraľvarga do Pittsburghu v USA, kde na neho čakala nová pracovná pozícia. Pretože sa už roky aktívne venuje rekreačnému hokeju a bol stabilným členom tímu Vedenia, ktorý štartoval na majstrovstvách USSK v hokeji, do batožiny si pribalil aj hokejový výstroj. Pokiaľ mu to čas dovolí, aj za oceánom si rád zahrá. Boli sme zvedaví, ako sa mu v novom tíme darí. Napísal nám.

"Tu sa hrá mestská liga, ktorá sa skladá z troch divízií. Sú rozdelené podľa vekových kategórií hráčov. V našej divízii s hráčmi nad 30 rokov máme desať tímov, v ktorých sú bývalí hokejisti so skúsenosťami ešte z mládežníckych i seniorských súťaží. Náš Slovak-American tím hráva v Ice Castle Arena, ktorá je v Pittsburghu v časti Castle Shannon a tá susedí s lokalitou Mt. Lebanon a Upper St. Clair, kde žijú mnohí slovenskí expatrioti pôsobiaci v Pittsburghu. Okrem mňa a Miša Štofku je v mužstve aj Mike Duff, ktorý pôsobil v U. S. Steel Košice. Káder tvoria aj ďalší hráči zamestnaní vo všeobecne známych firmách lokalizovaných v Pittsburghu. V tíme máme aj chirurga špecializujúceho sa na transplantáciu srdca Dr. Steva Baileyho z Allegheny General Hospital, čo nám počas zápasov dodáva väčší pocit istoty. Toto mužstvo píše svoju históriu iba druhý rok a v tohtoročnej letnej súťaži dosiahlo skvelý úspech. V našej divízii sme ani raz neprehrali. Za desať víťazstiev a tri remízy sme sa po prvý raz stali víťazmi a získali cennú trofej."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...