Vyhľadávanie:

V ôsmich stretnutiach stratili len bod

V ôsmich stretnutiach stratili len bod

Hokejisti HC Košice zvýšili svoj náskok na vedúcej priečke v extraligovej tabuľke

Zdá sa, že výmena na trénerskom poste Košičanom pomohla. Pod vedením novej trénerskej dvojice Peter Oremus a Roman Šimíček odohrali naši majstri osem extraligových zápasov a v nich stratili len jeden bod, po víťazstve na ľade v Banskej Bystrici 3:2 až po samostatných nájazdoch. Včera boli na programe zápasy 51. kola, Košice mali výhodu domáceho ľadu v súboji so Skalicou. Veríme, že svojho súpera z dna extraligovej tabuľky zdolali a ich víťazná séria nebola prerušená. Do skončenia základnej časti je potrebné odohrať ešte tri kolá a v nich sa náš tím dva razy predstaví svojim fanúšikom v Steel aréne. Podľa najnovších informácií z IIHF, Slovensko bude mať v ďalšom ročníku hokejovej Ligy majstrov až dvoch zástupcov. Bude to víťaz základnej časti i úradujúci majster zo sezóny 2014/2015. V prípade, že to bude ten istý tím, tak do Ligy majstrov by potom postúpil porazený finalista.

Košičania to majú dobre "našliapnuté" stať sa víťazmi základnej časti, veď na špici tabuľky mali pred druhou Nitrou 11-bodový náskok. Už po včerajšom kole mohlo byť o všetkom rozhodnuté, ale stretnutie sa skončilo po uzávierke tohto čísla Ocele východu. V poslednom domácom stretnutí ešte v piatok 13. februára v zápase s Nitrou strelil Gabriel Spilar tomuto súperovi štyri góly, z ktorých mal pochopiteľne veľkú radosť. Pred včerajším zápasom so Skalicou opäť sršal dobrou náladou o čom svedčili jeho slová: "Už dávno som sa tak strelecky nepresadil ako proti Nitre. Ale to je už minulosť. Ideme ďalej. Sme na víťaznej vlne, čo je zásluha celého kolektívu. Hráme v pohode, vyhrali sme osem zápasov v rade s impozantným skóre 30:8. Verím, že vyhráme aj ďalšie dva domáce súboje, v piatok s Popradom a v nedeľu so Žilinou. V prvom rade je našou úlohou dobrými výkonmi pritiahnuť divákov do hľadiska. Ak prídu vo väčšom počte a pomôžu nám, budeme len radi. Potrebujeme cítiť ich podporu."

Pred blížiacimi sa štvrťfinálovými zápasmi play-off sa majstrovský tím HC Košice opäť posilnil. Z mužstva ŠHK 37 Piešťany prišiel ich najproduktívnejší útočník Tibor Kutálek a z toho istého klubu sa z hosťovania vrátil obranca Adam Drgoň.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...