Vyhľadávanie:

V piatok hostíme vojakov z Trenčína

V piatok hostíme vojakov z Trenčína



Hokejisti HC Košice sa pod vedením nového trénera Rostislava Čadu ťahajú v tabuľke vyššie

Vráťme sa trochu späť, dva týždne dozadu. Úradujúci majster z HC Košice začal druhú šestinu základnej časti prehrou v Žiline 1:2 po predĺžení a v tabuľke bol na nelichotivom deviatom mieste so ziskom jedenástich bodov. Nasledovalo odvolanie trénerskej dvojice Peter Oremus - Roman Šimíček, ktorých nahradila dvojica Rostislav Čada - Marcel Šimurda. Košičania sa zmobilizovali, v ďalších kolách Tisport ligy zaregistrovali tri víťazstvá po sebe v riadnom hracom čase a po 13. kole sa s dvadsiatimi bodmi usadili na šiestej priečke. Keďže aj v ďalších dvoch stretnutiach bodovali, i keď v Piešťanoch prehrali na samostatné nájazdy, po 16. kole a prehre v Poprade majú na konte už 24 bodov. V čom vidí zlepšenie umiestnenia v tabuľke i reštart mužstva kapitán tímu Marek Bartánus? "Zmena na trénerskom poste priniesla niečo nové. Zlepšila sa naša defenzíva, v hre je viac agresivity. My útočníci musíme viac urobiť pre to, aby sme súperom prekazili rozohrávku. Pán Čada je skúsený tréner, vie hráčov motivovať, tréningy sú dynamickejšie, majú gradáciu, dávajú nám viac energie, keďže od všetkých nás chce tréner enormný pohyb na ľade. Veríme, že naša hra sa bude iba zlepšovať."

V závere uplynulého týždňa posilnil mužstvo staronový hráč Gabriel Spilar, ktorý ukončil svoje krátke pôsobenie v druholigovom fínskom tíme Vaasan. S vedením klubu HC Košice sa dohodol na kontrakte do konca sezóny a už v piatok proti Martinu si v Steel aréne obliekol dres majstra, s ktorým v uplynulých sezónach oslavoval tituly. "Moje účinkovanie vo Fínsku bolo z mojej strany iba dočasným riešením, pomohlo mi reštartovať moju výkonnosť. Veľa sa tam korčuľovalo, zato kombinačného hokeja som si veľmi neužil," povedal G. Spilar po vydarenom zápase s Martinom. "Tréner mi dal šancu v prvom útoku s Bartošom a Jenčíkom, s ktorými som spolu hrával aj v uplynulej sezóne. Som rád, že mi moja obnovená premiéra doma vyšla, keďže som "nabil" Peťovi Bartošovi na druhý gól. Musím si zvyknúť na systém trénera Čadu, ktorý je úplne iný, aký preferovali jeho predchodcovia," konštatoval.

V nedeľu kvôli zraneniu G. Spilar v Poprade nehral a hoci Košičania pod Tatrami viedli 1:0, tento duel vo východniarskom derby napokon prehrali 1:2. Včera, po uzávierke tohto čísla Ocele východu, odohrali naši hokejisti doma preložený zápas 9. kola so Skalicou, ale v piatok 30. októbra sa o 17.30 hod. stretnú v zápase 17. kola opäť v Steel aréne s vojakmi z Trenčína.


Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...