Vyhľadávanie:

V piatok hráme doma so Skalicou

V piatok hráme doma so Skalicou

Hokejisti HC Košice stratili po nedeľňajšom zápase s Nitrou pozíciu lídra extraligovej tabuľky

Po šnúre šiestich zápasov na ľade súperov sa hokejisti úradujúceho majstra HC Košice predstavili v uplynulom týždni v troch stretnutiach po sebe v Steel aréne. Najprv v pondelok 1. decembra podľahli po samostatných nájazdoch juniorom z reprezentačnej dvadsiatky 3:4, ale potom v piatok, v predvečer Mikuláša, fanúšikov, ktorí prišli povzbudiť svoj tím, potešili. V zápase proti Piešťanom košickí hokejisti odčinili predchádzajúcu prehru a svojmu súperovi nasúkali sedem gólov. Vyhrali 7:1 a všetko nasvedčovalo tomu, že sa konečne strelecky i herne chytili. Zdalo sa, že v nedeľňajšom súboji finalistov z uplynulého extraligového ročníka potvrdia svoj vzostup. Zostalo však len pri želaní. Zverenci trénera Antona Tomka nečakane podľahli Nitranom 1:3 a v tabuľke extraligy museli pozíciu lídra prenechať práve svojmu súperovi. Domáci zaregistrovali v tomto zápase len jeden presný zásah, ktorého autorom bol reprezentačný útočník Adam Lapšanský. Ten však i napriek strelenému gólu po zápase netajil sklamanie: "Na tento súboj sme sa dôkladne pripravovali. Začali sme aktívne, veď naším cieľom bolo streliť čo najrýchlejšie gól, čo sa aj podarilo. Potom sme však častými vylúčeniami strácali nielen tempo, ale aj sily, ktoré nám v závere veľmi chýbali. Škoda, že sa z našich hokejok vytratila strelecká efektivita, ktorá nás zdobila v predchádzajúcom stretnutí s Piešťanmi. Tentoraz nám veľmi chýbala."

S výkonom svojich zverencov nebol spokojný ani kormidelník nášho tímu A. Tomko, ktorý po prehranom súboji s Nitrou poznamenal: "Tak som si to nepredstavoval. Z množstva gólových šancí sme využili len jednu a jeden gól na víťazstvo s takýmto súperom nestačí. Po ďalších neúspešných streleckých pokusoch a niekoľkých zbytočných vylúčeniach hráči znervózneli. Dopúšťali sa častých chýb v rozohrávke, čo hostia využívali na bleskové protiútoky. V záverečnej tretine sme si nedokázali vytvoriť tlak a chýbala nám aj väčšia snaha bojovať o prvenstvo v tabuľke."

Včera sa hrali stretnutia 32. kola, v ktorom sa Košičania predstavili na ľade v Banskej Bystrici. Doma odohrajú v tomto týždni zápas v Steel aréne v piatok 12. decembra, keď sa o 17.30 hod. stretnú so Skalicou. V nedeľu 14. decembra sa náš majster stretne vo východniarskom derby zápase u súpera v Poprade a po ňom nasleduje reprezentačná prestávka. Extraliga bude pokračovať až v nedeľu 28. decembra zápasmi 35. kola. Hokejisti HC Košice budú mať vtedy výhodu domáceho ľadu, keď sa o 17. hodine stretnú so Žilinou.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...