Vyhľadávanie:

V piatok premiéra hokejovej extraligy

V piatok premiéra hokejovej extraligy

Na tlačovej konferencii HC Košice sa hovorilo nielen o cieľoch mužstva pred novou sezónou, ale aj o dostavbe zimného štadióna Košická aréna

Hokej
Hokejisti HC Košice vstúpia do bojov v novej sezóne pod vedením nového kapitána. Stal sa ním útočník Arne Kroták, ktorý bude mať podobne ako po iné roky, číslo dresu 13.

V piatok 17. septembra sa prvým kolom začne ďalší ročník hokejovej ST extraligy. Hokejisti HC Košice budú mať domácu premiéru, keď o 17.00 hodine na ľade ZŠ v Čermeli privítajú Poprad. Cieľom Košičanov v novej sezóne je umiestnenie do štvrtého miesta.

O ďalších plánoch hovorili zástupcovia hokejového klubu HC Košice na tlačovej konferencii, ktorú zorganizovali pred novou extraligovou sezónou. "Po druhom mieste v sezóne 2002/2003 sme vlani skončili na štvrtej priečke, čo znamená, že v mužstve nastala určitá stagnácia. Preto sme angažovali najlepšieho trénera v extralige Dušana Gregora. Od neho očakávame, že v mužstve dá šancu mladým. V kádri je veľa juniorov a o Gregorovi je známe, že vie pracovať s mladými. Čaká nás proces budovania kádra s tým, že po doplnení mužstva pred ďalšou sezónou by sme mohli útočiť aj na vyššie ciele," povedal na úvod o ambíciach tímu prezident klubu Ľubomír Veme.

"S prezidentom celkom nesúhlasím, nepovažujem sa za najlepšieho," pridal sa do debaty kormidelník Dušan Gregor a pokračoval: "Aby ste si nemysleli, že cieľ hrať do 4. miesta je nízky. To neznamenaná, že teraz už nechceme skončiť v tabuľke aj vyššie. Urobíme všetko pre to, aby sme tento cieľ prekročili. Do sezóny ideme s tým, že vybudujeme mužstvo, ktoré by do dvoch - troch rokov malo získať titul. Som rád, že vedenie mi dalo možnosť v prvom roku môjho pôsobenia v Košiciach mužstvo spoznať. Káder pre túto sezónu máme dostatočne kvalitný, nie sú v ňom hviezdy, ale vsádzam na silu kolektívu, preto budeme hrávať na štyri kompletné formácie. Do súťaže vstúpime s dvoma mladými brankármi, čo iné mužstvá z čela tabuľky nemajú. Tak isto máme v tíme niekoľkých talentovaných juniorov. V priebehu súťaže by som rád vyskúšal aj talentovaného 16-ročného dorastenca Marcinka."

V kádri došlo tesne pred začiatkom extraligy k niektorým zmenám, keď na "farmu" do Trebišova odišli Drotár, brankár Fedor, Holečko a Slovák. Ešte skôr vlaňajší káder opustili Kövér, ktorý išiel hrať do Maďarska, Rusič do Trebišova, brankár Sopko do Francúzska, Ihnačák a Fabián do Popradu. Káder pre nový ročník teda tvoria brankári Petrík (posila z Prešova) a Falter (z Vítkovic), obrancovia Bodnár, Frühauf, Kledrowetz, Nádašdi, Šterbák, Topoli, Vantroba, Varga a Vorobel, útočníci Bartánus, Bulík, Caban, Dravecký, Gajdoš, Hvila (z Popradu), Kmiť, Kováč, Kroták, Polášek (z Liptovského Mikuláša), Š. Rusnák (bývalý odchovanec, ktorý hral v Nitre), Sabol a Šimurda.

Na súpiske je aj hráč New Jersey Jiří Bicek, ktorý by mal za Košice hrať v prípade štrajku v NHL a podľa slov riaditeľa HC Košice Juraja Bakoša predbežne sa ráta aj s Ladislavom Nagyom. Z juniorského tímu by mali šancu dostať Jenčík, Chmelo, Takáč a Marcinko. Na tlačovej konferencii sa hovorilo aj o dostavbe nového zimného štadióna, o ktorej podrobne informoval viceprezident klubu a U. S. Steel Košice Anton Jura. Na účte občianskeho združenia Košická aréna, ktoré sa podujalo dostavať tento viacúčelový objekt, je dnes asi 95 miliónov.

"Koncom mesiaca by sme mali dostať 250 miliónov od vlády a s takmer 350 miliónmi by sa už dala zafinancovať dostavba s tým, že na luxusné komplexné vybavenie štadióna s kapacitou 9200 miest na sedenie je potrebných 430 miliónov," uviedol Anton Jura a dodal: "S dostavbou chceme začať už v októbri. V prvom rade musíme uzavrieť južnú stranu objektu, aby sa aj v zimných mesiacoch mohlo pracovať vo vnútri haly. Prvý zápas by sa v novej hale mohol hrať počas play off v sezóne 2005/2006. Kolaudácia ja naplánovaná na máj 2006. Pozitívom je, že počas zakonzervovania nebola narušená oceľová konštrukcia stavby, ani betónová časť. Uvažovať musíme aj s dostavbou parkovísk, najväčšie by malo kapacitu 500 miest v zadnej časti za halou, pred Club hotelom sa ráta s počtom 120 parkovacích miest." Treba ešte dodať, že nikto z vedenia HC Košice, ani z občianskeho združenia, nebude zasahovať do výberových konaní pri jednotlivých stavebných prácach. Celú činnosť objednáva U. S. Steel cez svoj inžiniering.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...