Vyhľadávanie:

V piatok príde Pálffy

V piatok príde Pálffy

Po troch prehrách v Trenčíne a proti Bernu a Norimbergu v kvalifikácii Ligy majstrov, nastupovali hokejisti HC Košice v piatok, 19. septembra, na ľade v Steel Aréne na zápas 5. kola zo Zvolenom s obavami. Keď si chceli udržať kontakt so špicou tabuľky, museli za každú cenu vyhrať. Súper to nebol ľahký, ale predsa len zdolateľný. Po spomínaných troch prehrách došlo v kádri mužstva k niektorým výraznejším zmenám. Kapitánsku pásku si po Bartošovi navliekol Juraj Faith, v zostave proti Zvolenu chýbali brankár Lipovský, obranca Babka i útočník Rataj. V mužstve sa už neobjavil ani útočník Bartánus, ktorý odišiel na hosťovanie do Popradu. Tieto zmeny Košičanom pomohli, pretože nad Zvolenom vyhrali 4:2. Hráči to nijako nekomentovali, ale hrali.

"Celé mužstvo príkladne bojovalo, hrali sme aktívne a disciplinovane. Víťazstvo nad Zvolenom považujeme za veľmi dôležité," stručne zhodnotil dianie na ľade bývalý kapitán Peter Bartoš, ktorý zažiaril hetrikom.

V nedeľu pokračovala hokejová extraliga ďalším kolom, v ktorom sa zverenci trénera Antona Tomka predstavili na ľade v Púchove v súboji s reprezentačnou dvadsiatkou. Senzácia na úkor favorizovaného vicemajstra sa však nekonala, pretože naši zvíťazili 5:2 a v neúplnej tabuľke sa vyhupli až na 3. miesto. Po druhý raz za sebou sa v tejto sezóne do brány HC postavil mladý brankár Július Hudáček. Do mužstva už boli zaradení Babka s Ratajom a práve tento útočník hrou v našom tíme upútal. Strelil gól a pri dvoch asistoval. Kvôli ochoreniu však nehral obranca Kledrowetz.

Včera odohrali hokejisti HC Košice dohrávku zo 16. septembra na ľade súpera v Martine.

V ďalších dňoch naberie hokejová extraliga opäť rýchle obrátky, keď najprv v piatok, 26. septembra, o 17.30 hod. sa v Steel Aréne stretne náš tím so Skalicou, v nedeľu, 28. septembra, hráme v Liptovskom Mikuláši a v utorok, 30. septembra, sa predstavíme v predohrávanom 28. kole vo Zvolene.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...