Vyhľadávanie:

V piatok privítame majstra

V piatok privítame majstra

V hokejovej Tipsport lige sa hrá už 14. kolo základnej časti sezóny 2017/2018

Naša najvyššia hokejová súťaž sa v tomto roku rozbehla rýchlym tempom. Jej desať účastníkov (jedenásty celok Orange 20 hrá mimo súťaž) stihlo odohrať 10. kôl prvej šestiny základnej časti takmer v rozpätí jedného mesiaca. Lídrom Tipsport ligy bola v tej časti trenčianska Dukla, ktorá dovtedy neokúsila trpkosť prehry. Hokejisti HC Košice absolvovali prvú šestinu so striedavými úspechmi. Na štvrtej priečke mali na svojom konte 19 bodov za šesť domácich víťazstiev a štyri prehry, z nich jednu utŕžili doma v súboji s Liptovským Mikulášom  po samostatných nájazdoch. Na ľade súperov v prvej šestine ani raz nevyhrali. Určitým ospravedlnením môže byť aj to, že v niektorých zápasoch nám kvôli zraneniam chýbalo až päť hráčov zo základného kádra.

Zmenilo sa to až v úvodnom kole druhej šestiny, ktoré bolo na programe v nedeľu 8. októbra 2017. Vtedy hrali Košičania na ľade nováčika v Detve, kde konečne zabrali naplno a zvíťazili 3:2. „Museli sme to už zmeniť,“ povedal vtedy po zápase tréner nášho tímu Milan Jančuška a pokračoval: „Na stretnutie sme sa veľmi poctivo pripravovali. Vedeli sme, že Detva je doma na malom klzisku mimoriadne silná, čo sa aj potvrdilo. Odpor súpera sme zlomili už v druhej tretine, keď domáci nevyužili štyri presilovky v rade a my sme dvoma gólmi otočili vývoj skóre v náš prospech.“

V uplynulom týždni pokračovala séria štyroch zápasov na ľade súperov po sebe súbojmi v Liptovskom Mikuláši a v Poprade. Na Liptove sa našim hokejistom opäť nedarilo. Aj keď vyhrávali 2:0 a hrali presilovku o dvoch hráčov, nepodarilo sa im streliť tretí gól a rozhodnúť zápas. Naopak. Postupne prišli nielen o vedenie ale nakoniec aj o body, keď prehrali 3:5. Pod Tatrami vo východoslovenskom derby predviedli oveľa bojovnejšiu hru a aj keď vyhrali iba tesným rozdielom 1:0, tréner Jančuška bol s ich nasadením i výkonom spokojný. V tomto týždni sa fanúšikovia nášho tímu majú na čo tešiť, pretože v piatok 20. októbra sa o 17.30 hod. predstaví na ľade v Steel aréne úradujúci majster z Banskej Bystrice. Ten v prvom zápase ešte v prvej šestine základnej časti doma pod Urpínom zdolal našich hokejistov 2:1.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...