Vyhľadávanie:

V piatok s vicemajstrom

V piatok s vicemajstrom

Hokej
Novou posilou obrany hokejistov HC Košice je Pavel Kowalczyk.

V hokejovej extralige sa osem dní nehralo, pretože slovenská reprezentácia sa predstavila v turnaji na Nemeckom pohári v Hannoveri. Bola to náročná previerka, veď v priebehu štyroch dní odohrali Slováci štyri stretnutia s ťažkými súpermi.

V úvodnom zápase naši síce prekvapujúco prehrali so Švajčiarskom 2:4 (1:2, 1:1, 0:1), ale potom zaregistrovali dve víťazstvá. Nad Kanadou vyhrali 5:3 (1:0, 1:0, 3:3), a Nemecko zdolali 6:2 (1:1, 0:0, 5:1). Keďže v poslednom stretnutí turnaja podľahli USA 0:4 (0:1, 0:2, 0:1), v konečnom poradí obsadili pri rovnosti bodov so Švajčiarskom, ale lepším skóre, 3. miesto.

Prvenstvo si vybojovali hokejisti USA pred druhou Kanadou. Túto prvú väčšiu prestávku v extralige využilo všetkých desať účastníkov našej najvyššej hokejovej súťaže na tréningový proces v domácich podmienkach. Úlohou Košičanov bolo zmobilizovať sily a dostať sa späť do hernej pohody, s akou začali tento extraligový ročník. Veríme, že sa to zverencom Dušana Gregora a Miroslava Marcinka podarilo, i keď káder mužstva nebol počas tejto prestávky pohromade. Brankár Petrík bol s tímom Slovenska v Hannoveri a v drese reprezentačnej dvadsiatky, ktorá štartovala pod vedením trénera Dušana Gregora na turnaji v Piešťanoch, sa objavilo kvarteto mladíkov HC Košice, a to obranca Bodnár a útočníci Jenčík, Bulík, Dravecký. Viaceré mužstvá extraligy využili prestávku aj na to, aby svoje tímy posilnili. Košičania sa tiež snažili, mali záujem o služby legionára v českom tíme Litvínova, žilinského rodáka Michala Hreusa, ktorého príchod do Košíc sa nepodarilo dotiahnuť do konca.

Z bratislavského Slovana sa do nášho tímu mal vrátiť odchovanec košického hokeja, ktorý má platný kontrakt v pražskej Sparte Gabriel Špilár. Rokovania o jeho prípadnom štarte v košickom drese boli v pondelok tohto týždňa ešte v štádiu riešenia. Zo zámoria, kde hral v AHL za Hershey Bears, sa do Košíc vrátil ďalší náš odchovanec, obranca Tomáš Slovák, ktorý s naším mužstvom absolvoval letnú prípravu.

Zadné rady HC opustil Vorobel, ktorý odišiel do Francúzska. Extraligový kolotoč sa opäť naplno rozkrútil v utorok 16. novembra, kedy sa naši hokejisti predstavili v Bratislave v súboji so Slovanom, ale už zajtra, t. j. v piatok 19. novembra, na domácom ľade privítame ďalšieho atraktívneho súpera zo Zvolena.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...