Vyhľadávanie:

V piatok šláger s finalistom uplynulej sezóny

V piatok šláger s finalistom uplynulej sezóny



Hokejisti HC Košice klesli v ligovej tabuľke po prehre v Skalici na siedmu priečku

Naša najvyššia hokejová súťaž Tipsport liga mala pred dvoma týždňami na programe zápasy 18. kola. V nedeľu 1. novembra vycestovali hokejisti HC Košice do Skalice, aby si už po druhý raz v priebehu necelého týždňa zmerali sily s domácim tímom HK 36. Prvýkrát v tejto sezóne sa so Skaličanmi stretli v utorok 27. októbra na domácom ľade v Steel aréne, kde v dohrávke 9. kola zvíťazili 2:1 po predĺžení. Medzi tým odohrali zverenci trénera Rostislava Čadu v piatok 30. októbra ďalší zápas doma s trenčianskou Duklou, s ktorou zaregistrovali doposiaľ najvyššie víťazstvo v sezóne, keď svojho súpera deklasovali 6:0. Tento poltucet gólov však hráčom HC uškodil, pretože v spomínanú nedeľu v Skalici vyšli strelecky naprázdno po prehre 0:1. Z množstva gólových šancí, ktoré mali v zápase, nedokázali naši strelci ani raz skórovať. Skonštatoval to vo svojom vyjadrení po stretnutí aj kormidelník tímu R. Čada: "Zápas bol veľmi rýchly a bojovný, obidve mužstvá hrali v defenzíve veľmi dobre. Hlavný dôvod prečo odchádzame bez bodu, je naša neefektívna streľba."

Po tomto kole bola v priebehu uplynulého týždňa na programe reprezentačná prestávka, počas ktorej štartovali hokejisti Slovenska na turnaji v Augsburgu o Nemecký pohár. V kádri slovenského výberu trénera Zdena Cígera sa objavili aj traja hokejisti HC Košice, obranca Eduard Šedivý a útočníci Marek Bartánus a Tomáš Hrnka, čo bol najväčší počet hráčov z jedného tímu Tipsport ligy. Okrem nich v reprezentačnom mužstve bojovali aj Adam Jánošík, Vladimír Dravecký, Michel Miklík, Pavol Skalický či Tomáš Marcinko, ktorí v minulosti obliekali košický dres. V prvom zápase hokejisti Slovenska prehrali s výberom USA 0:1, v druhom podľahli domácemu Nemecku 2:4 a až v poslednom stretnutí zdolali Švajčiarsko 4:0.

Po turnaji v Nemecku pokračovala naša hokejová Tipsport liga včera zápasmi 19. kola, v ktorom sa Košičania, po uzávierke tohto čísla Ocele východu, predstavili na ľade desiateho, posledného tímu tabuľky v Žiline. V piatok, 13. novembra, uvidia diváci v Steel aréne šláger 20. kola. Náš majstrovský celok sa o 17.30 hod. stretne s finalistom uplynulého ročníka hokejovej ligy s Banskou Bystricou. S týmto súperom majú Košičania v tejto sezóne vyrovnanú bilanciu, keď ešte v 2. kole doma prehrali 0:1 a v odvete v 11. kole pod Urpínom pre zmenu vyhrali 3:0.


Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...