Vyhľadávanie:

V piatok štartuje olympiáda

V piatok štartuje olympiáda

V piatok a sobotu, 7. a 8. septembra, sa uskutoční XVII. ročník letnej olympiády zamestnancov U. S. Steel Košice. Podľa podaných prihlášok do jednotlivých súťaží v trinástich druhoch športu sa zapojí 1404 pretekárov.

Každý z nich dostane účastnícke olympijské tričko, bez ohľadu na to, na koľko športov sa prihlásil. Rovnako budeme riešiť u viackrát prihlásených účastníkov aj stravovacie lístky. Stravu dostanú podľa aktuálneho miesta a dňa súťaže. Celkom sa na viac ako jeden šport prihlásilo 197 štartujúcich. Tých chceme zvlášť upozorniť, aby boli pri "hľadaní" olympijských tričiek disciplinovaní. Budú ich mať pripravené pri niektorej zo športových súťaží u vedúcich športov, ktorí im ich pri prezentácii odovzdajú. Najuniverzálnejší športovci chcú zvládnuť od dvoch do šiestich športov. Každý účastník dostane stravovacie poukážky, vrátane tých, ktorí štartujú až na druhý deň v sobotu. Tí dostanú guľáš ešte v piatok na Watsonovej ulici. Otvárací ceremoniál sa začína v piatok o 15.15 hod., a opäť na ňom vystúpia s kultúrnym programom aj žiačky zo ZŠ Tomášiková. Vyhodnotenie olympiády s vystúpením skupiny Drišľak začína v sobotu večerou o 18. hodine v Jumbo centre a od 20. hodiny pokračuje vyhlásením výsledkov.

Električka R7 zo Vstupného areálu odchádza o 14.25 hod. a o 14.28 hod. DPMK vypraví z nástupišťa R4 aj električku len pre olympionikov. O 16.15 hod. odíde "erka od štadióna na Watsonovej ulici so športovcami súťažiacimi na Jedlíkovej k zastávke pred Hypernovou. Jednotlivé súťaže sa budú konať na týchto športoviskách. V piatok - kolky Kustrova ul. (na Mieri) od 14. hodiny, keď na dráhy nastúpia súťažiaci zo SBS. Súťaž v bowlingu sa uskutoční tradične v Bowling pube na Triede KVP od 14.15 hod., ako prví do súťaže nastúpia hráči z VP2. Tenis sa v Mestskom parku začne o 15. hodine podľa vyžrebovania, ktoré je na intranete. Na intranete je aj časový rozpis ďalších športov. V malom futbale odohrá 26 mužstiev najprv zápasy v štyroch skupinách. V A skupine sú to Energetika 1, Opravy, Obal-servis, Zušľachťovne 2, Refrako, Mechanika a Oceliareň 2, v B skupine budú hrať Doprava A, Vysoké pece aglomerácia, Oceliareň 3, Koksovňa PVS, Oceliareň 1 a Koksovňa. V C skupine sa stretnú Teplá valcovňa, Reliningserv, ZHD, Elektroservis, Údržba a Doprava B a D skupinu tvoria Nákup, Výskum a vývoj, Vysoké pece 1, Energetika 2, Zušľachťovne 1, Studená valcovňa, Servis a služby. Futbalový turnaj sa začne hneď po slávnostnom otvorení olympiády v piatok na ihrisku TU Košice na Watsonovej ulici. Po ňom sa začnú aj súťaže v stolnom tenise, vo volejbale a v squashi v herni a v telocvični vysokoškolských internátov na Jedlíkovej (Luník VIII), kde sa budú súťažiaci aj stravovať.

V sobotu o 9.15 hod. odštartujú zo Vstupného areálu bežci olympijskú desiatku, po nich sa na 10-kilometrovú trať vydajú online korčuliari. Od 8. hodiny pokračuje súťaž v bowlingu, o 10.15 hod. odštartujú z Myslavskej cesty cyklisti do časovky jednotlivcov, na Watsonovej pokračuje od 7.30 hod. turnaj v malom futbale. Od 8. hodiny pokračujú kolky a na dvorcoch DPMK na Bardejovskej sa rozbehne nohejbal. O 9.30 hod. na tréningovom ihrisku TU Košice na Vysokoškolskej ulici začnú zápasy v softbale. Pokračuje stolný tenis na Jedlíkovej ul. a o 8. hodine si za šachovnice zasadnú šachisti. V rovnaký čas budú v Mestskom parku pokračovať vo vylučovacích bojoch tenisti a v telocvičniach na Jedlíkovej sa budú hrať stretnutia vo volejbale mix družstiev. Volejbalisti hrajú najprv v dvoch skupinách, v ktorých sa stretnú: A skupina - Vysoké pece, Labortest, Nemocnica Šaca, BSCe a ZHD, B skupina - Energetika, Koksovňa, Predaj, Doprava a Zušľachťovne.

Už pri preprave na športoviská, ale najmä pri súťažiach žiadame o fair-play hru, o korektnosť a ohľaduplnosť vo vzájomných súbojoch, a to i napriek tomu, že všetci účastníci olympiády prihlásení do 13 športov budú poistení. Centrum lekárskej služby bude na štadióne na Watsonovej ulici a bude v kontakte so všetkými športoviskami.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...