Vyhľadávanie:

V play-off nás čaká majster z Bystrice

V play-off nás čaká majster z Bystrice

Vo štvrtok sa začne vyraďovacia časť Tipsport ligy

V nedeľu 11. marca sa dohrali zápasy posledného 54. kola základnej časti hokejovej Tipsport ligy, ktoré priniesli rozuzlenie v postavení tímov na špici, ale aj o poslednom mieste zaručujúcom play-off. Niektoré tímy mohli výsledkami zápasov „vybrať“ svojich budúcich oponentov vo vyraďovacej časti, takže kolo prinieslo (ne)očakávane výsledky. Základnú časť, napriek domácej prehre, vyhrala Nitra a o postup zabojuje s Novými Zámkami.

„Čierny Peter“ ostal v ruke Liptovského Mikuláša a spolu s poslednou Detvou bude hrať o záchranu v najvyššej súťaži. V play-out si zahrajú s majstrom 1. ligy s Michalovcami a Skalicou.

Košickí hokejisti natiahli nelichotivú sériu prehier na šesť zápasov a konečná piata pozícia v tabuľke im určila ťažkého súpera - vlaňajšieho majstra z Banskej Bystrice.  Naši hokejisti zároveň strácajú výhodu domáceho prostredia v prípadnom siedmom dueli. Oceliari prehrali posledné kľúčové stretnutia s Popradom, Trenčínom, Nitrou, Banskou Bystricou, Novými Zámkami. Ani posledný zápas základnej časti so Zvolenom nevyšiel podľa predstáv a skončil prehrou 0:3. Zápas sa začal v slávnostnej atmosfére a na ľadovú plochu postupne, za ovácie publika, prichádzali hráči z majstrovskej sezóny 1987/1988, ktorí vo farbách vtedajšej TJ VSŽ vybojovali druhý majstrovský titul pre Košice. Vedenie klubu im dalo poctu a každému prítomnému členovi majstrovského tímu odovzdali pamätnú plaketu.  Aj súčasní hokejisti Košíc nastúpili v oranžovo-čiernych retro dresoch  z roku 1988, ktoré po zápase poputujú do dražby pre fanúšikov. Pri podávaní rúk hokejistov kapitán Ladislav Nagy prehodil pár slov s hokejovou legendou osemdesiatych rokov Igorom Libom.

„Poprial nám vydarený zápas a bolo to celkovo milé. Ja som už tú éru VSŽ nezažil, ale ako malý chlapec som to samozrejme sledoval. Gro tímu bolo z Košíc a bolo neuveriteľné, ako vtedy žilo celé mesto hokejom. Musím povedať, že tieto oranžové dresy boli vždy mojou srdcovkou a dokonca som si vlani jeden takýto dres kúpil. Je to krása,“ povedal pre hokej.sk Nagy.

Duel so Zvolenom bol poznačený maródkou domácich hráčov, ktorým chýbalo až sedem hokejistov. Žiaľ, počas zápasu sa zranil aj Richard Jenčík, a tak domáci postupne nestačili s dychom.

„Chceli sme nadviazať na výkon zo Zvolena, ale to sa nám nepodarilo. Už v treťom zápase sme hrali na tri formácie. Všade sme boli neskôr o krok i dva a keď už aj prišla nejaká šanca, tak sme neboli schopní premeniť ju. Hostia svoje premenili, a to ešte veľa príležitostí zmaril brankár Habal. Nie sme spokojní s naším výkonom. Prehrať môžeme, ale nie takto. Sme sklamaní aj vzhľadom na slávu, ktorá sa diala pred zápasom. Žiaľ, už po prvej tretine sme v podstate odišli psychicky aj fyzicky,“ zhodnotil zápas tréner HC Košice Roman Šimíček.

V základnej časti hráči HC Košice vyhrali z 56 zápasov 27 v riadnom hracom čase, 5 krát uspeli až po predĺžení, utrpeli 19 prehier a v 4 zápasoch brali aspoň jeden bod po prehre v predĺžení. V úspešnosti využitia presiloviek im patrí tretia priečka s 20,1-percentami. V štatistike udržania oslabenia bez gólu sú na štvrtom mieste s 84,3-percentami. Ani v individuálnych štatistikách nie sú košickí hráči na popredných priečkach. Najlepším strelcom je kapitán oceliarov Ladislav Nagy s 22 presnými zásahmi, ktoré ho zaradili na celkové piate miesto. Slušné tretie miesto medzi brankármi obsadil Vladislav Habal s 92,7- percentuálnou úspešnosťou zásahov.

Košičania sa zapoja do súbojov play-off 17. - 18. marca na ľade Banskej Bystrice, v domácom prostredí ich uvidíme 21. - 22. marca.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...