Vyhľadávanie:

V pondelok o majstra

V pondelok o majstra

Na futbalovom šampionáte o majstra U. S. Steel Košice sa hrajú záverečné zápasy

V uplynulom týždni sa v rámci futbalových majstrovstiev skončili zápasy v skupinách. Do štvrťfinále z A skupiny postúpili Vysoké pece a Doprava, z B skupiny Energetika a Elektroservis, z C skupiny Studená a Teplá valcovňa a z D skupiny Zušľachťovne a Oceliareň. Do ďalších bojov už nezasiahlo kvarteto Vedenie, Hutnícka druhovýroba, Koksovňa a Údržba. Vo štvrťfinálových stretnutiach sme zaregistrovali vyrovnané súboje a o postupujúcich sa muselo v dvoch zápasoch rozhodnúť až zo značky pokutového kopu. Šťastnejší boli hráči z Vysokých pecí, Energetiky, Dopravy a Zušľachťovní, ktorí postúpili do semifinále. Dva semifinálové zápasy sú na programe zajtra, 24. mája, v ktorých sa stretnú Vysoké pece - Zušľachťovne a Energetika - Doprava. Porazené celky z týchto zápasov budú hrať o 3. miesto v pondelok, 28. mája o 15.30 hod. a o 17. hodine sa vo finále stretnú víťazi týchto semifinálových zápasov.

ZÁVEREČNÉ VÝSLEDKY ZO SKUPÍN:

A SKUPINA
Doprava - Vysoké pece 4:3 (1:1)
Vo vyrovnanom stretnutí sa útoky striedali na obidvoch stranách, ale góly padli až tesne pred polčasom. Najprv za hostí brankár Stolár z pokutového kopu dostal svoj tím do vedenia, lenže o minútu na to z protiútoku Seman hlavou vyrovnal. Po zmene strán najprv Tomasch z mužstva vysokopeciarov upravil na 1:2, lenže o osem minút za domácich Begáni opäť vyrovnal. Potom zle rozohral loptu brankár Dopravy Urban a zásluhou Kováča hostia po tretí raz viedli. V záverečných dvoch minútach slávili úspech domáci, keď strelecky disponovaný Begáni vyrovnal na 3:3 a po ňom Fenčák strhol víťazstvo na stranu Dopravy.

C SKUPINA
Teplá valcovňa - Koksovňa 0:0
Hostia prekvapili rýchlou hrou i dôslednou obrannou taktikou. Favorizovaný celok z Teplej valcovne dobre kombinoval, ale v tomto zápase mali jeho hráči až príliš vychýlenú streleckú mušku. V úvode mohlo dôjsť k prekvapeniu, keď v 5. min. Spišák z mužstva hostí strelou spoza šestnástky opečiatkoval brvno valcovačov. Od tej chvíle domáci dôraznejšie bránili pred svojim pokutovým územím a strelecké pokusy hostí v zárodku likvidovali.

D SKUPINA
Údržba - Oceliareň 0:1 (0:1)
Oveľa lepší futbal sa hral v prvom polčase, kedy boli hráči obidvoch mužstiev pohyblivejší i aktívnejší v streľbe. V úvode mali domáci dve gólové šance, ale Hanzeľ a po ňom ani Sabo nemierili presne. Na druhej strane sa oceliari viackrát dostali na dostrel pred súperovu bránu, ale tak isto sa im nedarilo v koncovke. Až 5 minút pred polčasom sa k streľbe odhodlal hosťujúci Bodnár a lopta skončila v sieti prekvapeného brankára domácich. V druhom polčase sa na výsledku nič nezmenilo.

ŠTVRŤFINÁLE
Vysoké pece - Teplá valcovňa 1:1 (1:1)
Nikto nechcel prehrať, preto v snahe neurobiť chybu v obrane sa hralo častejšie v strede ihriska na istotu. Po 12 minútach hry sa ako prví z vedenia tešili hostia. Aktívne hrajúci Kolesár prekvapil brankára domácich, ktorý bol proti jeho strele bezmocný - 0:1. Vysokopeciari však nerezignovali, neustále sa tlačili pred bránu hostí a v poslednej minúte 1. polčasu Hudák tvrdou strelou vyrovnal. Keďže v druhej časti hry gól už nepadol, o postupujúcom do semifinále sa rozhodlo zo značky pokutového kopu. V sérii piatich striel z bieleho bodu boli úspešnejší hráči Vysokých pecí, ktorí vyhrali 4:1.
Energetika - Oceliareň 0:0
Vlaňajší majster z Energetiky mal veru čo robiť, aby si udržal čisté konto. Iba v úvode zápasu dva razy nebezpečne ohrozil bránku hostí ich hráč Dieneš, potom prevzali réžiu hry na svoje kopačky oceliari a neustále "búšili" do súpera počas celého zápasu. Vypracovali si celý rad gólových šancí, ale zlyhali v koncovke. O ich streleckej nemohúcnosti sa sami presvedčili, keď na pokutové kopy prehrali 0:3 a do semifinále postúpila Energetika.
Doprava - Studená valcovňa 5:2 (4:1)
Aktívnejšie začali hostia, ktorí najprv šance Palenčára a R. Kováča nevyužili, ale v 19. min. z brejku Palenčár otvoril skóre 0:1. Potom však prišiel gólový uragán domácich, ktorí v rozpätí piatich minút strelili 4 góly, ktorých autormi boli dvakrát Bordáš, Fabišík a Šimko. Hostia v 2. polčase znížili Fedorom z pokutového kopu, ale záver patril strelecky disponovanému Bordášovi.
Elektroservis - Zušľachťovne 0:2 (0:0)
Domáci zvolili defenzívnu taktiku a iba sporadicky vyrážali do rýchlych protiútokov. Hostia sa snažili herne tvoriť, ale proti zhustenej obrane sa ich strelci nepresadili. Až po zmene strán roztiahli hru po krídlach a po jednej z takýchto akcií Peter Spišák dostal svoj tím do vedenia. Keď sa zdalo, že futbalisti Zušľachťovní vyhrajú tým najtesnejším výsledkom, v závere stretnutia po Beregsásiho strele do žrde sa k odrazenej lopte dostal Ľalík a spečatil víťazstvo hostí.

Vlani bronzoví údržbári prehrali v skupine s oceliarmi 0:1 a z D skupiny vypadli. Na snímke z tohto súboja sa cez obranu údržbárov snaží s loptou čo najbližšie k bráne súpera prebojovať hráč Oceliarne Hudák.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...