Vyhľadávanie:

V pondelok sa začína workshop dizajnérov

V pondelok sa začína workshop dizajnérov

Ponuku zhostiť sa práce s kovom na treťom ročníku medzinárodného workshopu U. S. Steel - Metal Inspirations 2004 prijali študenti dizajnu štyroch vysokých škôl. V dielňach SOU hutníckeho v Šaci budú na budúci týždeň pracovať, za výdatnej pomoci majstrov odborného výcviku školy a svojich pedagógov, dizajnéri z STU Bratislava, TU v Košiciach, ASP Krakov a VUT Brno.

Témou tohtoročného stretnutia, ktoré sa koná pri príležitosti vstupu SR do Európskej únie, sú úžitkový predmet, upomienkový predmet a komorná plastika. Hoci najviac času budú mladí umelci tráviť v dielňach pri práci, v programe týždňového podujatia bude čas i na oddych. Pripravená je exkurzia do výrobných prevádzok košickej huty, riaditeľ STM v Košiciach bude hovoriť o tradíciách výroby a umeleckého spracovania železa na Slovensku, zaujímavý bude určite i výlet na Spiš.

Vytvorené diela budú autori prezentovať verejnosti. Vernisáž v U. S. Steel Košice sa uskutoční 31. augusta 2004. Niektoré práce budú tiež súčasťou expozície košickej huty na Medzinárodnom strojárskom veľtrhu v Brne a od konca septembra do konca októbra ich vystaví aj Slovenské technické múzeum v Košiciach.

Podujatie v dňoch 23. - 31. augusta 2004 organizujú U. S. Steel Košice a Fakulta umení Technickej univerzity v Košiciach.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...