Vyhľadávanie:

V premiére dominovali Prčík a Forgácsová

V premiére dominovali Prčík a Forgácsová

Prvé majstrovstvá U. S. Steel Košice v hádzaní šípok

V novodobej histórii premiérového športu v hádzaní elektronickými šípkami sa prvými majstrami U. S. Steel Košice stali Tomáš Prčík z DZ Vysoké pece a zo žien Zuzana Forgácsová z Obal Servisu Košice. Na tieto premiérové majstrovstvá sa síce prihlásilo 84 súťažiacich, ale do bojov zasiahlo len 75, z toho 65 mužov a 10 žien. Na základe tohto počtu sa pre šípkový turnaj zvolil vypadávajúci systém hry K. O. Turnaj bol vyžrebovaný do obojstranného pavúka. Na pravej strane sa nachádzali hráči, ktorí v turnaji postupovali víťazne, na ľavej strane sa postupne objavovali hráči, ktorí svoj prvý zápas prehrali. Pokračovali v súťaži z ktorej vypadli až po druhej prehre. Hralo sa na dva víťazné legy, iba finálový súboj mužov sa hral na tri legy. Leg - čiže jedna hra, sa začínal od čísla 301, každý z hráčov mal k dispozícii desať kôl, počas ktorých mal zísť z čísla 301 na nulu. Vyhral ten hráč, ktorý mal po desiatich kolách nižšie skóre na displeji. Medzi účastníkmi šampionátu boli nielen skúsení šípkari, ktorí si na súťaž priniesli vlastné šípky, ale viac bolo začiatočníkov, ktorí po prvý raz v živote hádzali šípky. Ako povedal v úvode turnaja predseda organizačného výboru Ján Caban, túto novú športovú aktivitu sme v U. S. Steel Košice uviedli do života s jediným cieľom. Zapojiť do športovania ďalších zamestnancov spoločnosti, ktorí si doteraz nenašli miesto v súťažiach organizovaných o majstra USSK, alebo v zimnej či letnej olympiáde. A to sa podarilo.

Ako prvé ukončili svoju súťaž ženy. Dlho to vyzeralo tak, že v boji o titul sa stretnú skúsené olympioničky v iných športoch Magdaléna Halkaiová a Lucia Petrovičová, napokon sa zo zisku cennej trofeje tešila Zuzana Forgácsová z Obal Servisu. Do finále sa prebojovala po troch víťazstvách, v ktorých postupne zdolala Máriu Istvanovú, Slavomíru Balážovú i Magdalénu Halkaiovú. Vo finále zdolala Luciu Petrovičovú 2:0 na legy, ktorá mala na svojom konte jednu prehru v súboji s Halkaiovou. Túto prehru jej však vrátila v rozhodujúcej hre v boji o postup do finále.

Konečné poradie žien: 1. Zuzana Forgácsová 1516 bodov, 2. Lucia Petrovičová 1112 b., 3. Magdaléna Halkaiová 812 b., 4. Mária Istvanová 604 b., 5. Eva Halászová 407 b., 6. Slavomíra Balážová 404 b., 7. Andrea Ábelová 304 b., 8. Blanka Lechová 301 b., 9. Andrea Sádecká 207 b., 10. Zuzana Jančová 200 bodov.

Muži hrali vzhľadom na počet štartujúcich o niečo dlhšie, ale hry dvojíc boli o to viac sústredenejšie i dramatickejšie. Najpresnejšie ruku mali dvaja vysokopeciari, víťazný Tomáš Prčík a jeho finálový súper Ladislav Vinca. Prčík vyhral 3:2 na legy, ale vo všetkých piatich legoch bola hra vzácne vyrovnaná. V záverečnom piatom legu hodil Prčík tri razy po sebe 18-ku, a to rozhodlo o jeho prvenstve. V priebehu celého šampionátu získal tento nový majster U. S. Steel Košice pre rok 2007 až 2430 bodov. Strieborný Vinca mal na svojom konte 2026 b. a bronzový Jozef Hamrák zo ZHD uhral 1720 bodov.

Poradie na ďalších priečkach v prvej dvanástke: 4. Jozef Mlynarič 1521 b., 5.-6. Peter Balog a Zdenko Kováč zhodne po 1319 b., 7. Róbert Zajac 1115 b., 8. Rastislav Slovinský 1114 b., 9. Štefan Trembecký 915 b., 10.-12. Peter Hovan, Daniel Schmidt, Rastislav Teľ, všetci po 912 bodov.

Hádzanie elektronickými šípkami je ďalší zo športov pre zamestnancov U. S. Steel Košice v rámci ich rekreačnej telovýchovy a relaxu po práci. Pre tých, ktorí sa z rôznych príčin nemohli zúčastniť nášho šampionátu, alebo ktorým sa tento šport zapáčil a chceli by v tom pokračovať, máme túto pozvánku. V Košiciach sa každý štvrtok organizuje mestská liga, ktorej sa môžu zúčastniť. Vždy vo štvrtok o 18. hodine sa môžu prihlásiť v PROMILE BARE na ulici Boženy Němcovej (obchodný dom MERKÚR na 1. poschodí v bývalej reštaurácii). Prezentácia súťažiacich je 15 minút pred začiatkom turnaja, štartovné za osobu je 50 korún.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...