Vyhľadávanie:

V príprave zatiaľ u súperov

V príprave zatiaľ u súperov

Od 26. júla trvá druhá časť letnej prípravy hokejistov HC Košice na nový ročník hokejovej extraligy sezóny 2012/2013. Zatiaľ odohrali naši hráči deväť prípravných stretnutí, všetky na ľade súperov. Doma ich po prvý raz v tomto období uvidíme na ľade v tréningovej hale Steel arény až v piatok 31. augusta o 17. hodine v súboji s Banskou Bystricou.

Sériu prípravných zápasov začali v Čechách, kde sa najprv stretli v Třinci s domácim tímom HC Oceláři, ktorému podľahli 2:4. Neuspeli ani vo Vítkoviciach, keď prehrali s miestnym extraligovým celkom HC Steel 1:3. Tretí zápas odohrali zverenci trénera Radima Rulíka na popradskom ľade s novým účastníkom KHL Donbassom Doneck, s ktorým prehrali 2:3 až po samostatných nájazdoch.

V dňoch 17. - 19. augusta štartovali košickí hokejisti na medzinárodnom turnaji Rona Cup - Memoriál Pavla Demitru. Turnaj každoročne organizuje Dukla Trenčín, ale z dôvodu rekonštrukcie ZŠ v Trenčíne sa zápasy odohrali na ZŠ v Dubnici nad Váhom. Košičania skončili zo šiestich účastníkov na 4. mieste, keď na svojom konte mali jedno víťazstvo, jednu remízu a jednu prehru. V úvodnom stretnutí remizovali s tímom HC Oceláři Třinec 2:2, v druhom zápase podľahli ďalšiemu mužstvu spoza rieky Moravy PSG Zlín 3:5 a až v záverečnom súboji vyhrali nad HC Verva Litvínov 5:4. Na tento turnaj cestovali naši hokejisti už bez dvoch hráčov zo širšieho kádra Tomáša Halásza a Petra Slimáka. Brankár Halász je na ročnom hosťovaní v Olomouci a obranca Slimák bude hosťovať do konca sezóny v Martine.

Cez uplynulý víkend odohrali hokejisti HC Košice ďalšie tri prípravné stretnutia na ľade v Poprade, kde sa konal turnaj o Tatranský pohár. Pod Tatrami naši najprv zdolali reprezentáciu Slovensko 20 výsledkom 4:0, potom však prehrali s Duklou Trenčín 2:4 a domácemu Popradu podľahli 4:5 až po samostatných nájazdoch a v konečnej tabuľke obsadili 3. miesto. Extraliga sa začína úvodným kolom v utorok 18. septembra 2012. Náš vicemajster z uplynulej sezóny bude mať domácu premiéru, keď sa v Steel aréne stretne s HKm Zvolen. Dovtedy odohrajú Košičania ešte dve prípravné stretnutia, a to v utorok 4. septembra vo Zvolene a generálkou na nový ročník našej najvyššej hokejovej súťaže bude ich posledný prípravný zápas v utorok 11. septembra v Poprade.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...