Vyhľadávanie:

V Šaci len krátkodobé výkyvy teploty

V Šaci len krátkodobé výkyvy teploty

Krátkodobé výkyvy teploty zaznamenali v noci zo štvrtka na piatok minulého týždňa v domácnostiach Mestskej časti Košice-Šaca, ktorá je napojená na rozvody tepla z U. S. Steel Košice. Teplota v radiátoroch klesla dočasne o niekoľko stupňov, po príčinách sa začalo okamžite pátrať.

"Komisia zložená zo zástupcov U. S. Steel Košice a odberateľov tepla v Košiciach-Šaci prešla operatívne celú trasu a päť výmenníkových staníc," informoval Ján Petko, zástupca GM pre podporu výroby U. S. Steel Košice. "Najväčším problémom bolo nevyregulovanie sústavy, problémy s teplotou vratnej vody u dvoch výmenníkových staníc a prechod na iný druh paliva na teplárni. Keďže sme museli spotrebu zemného plynu v našej spoločnosti obmedziť na bezpečnostné minimum, čo znamenalo prakticky nulovú spotrebu na výrobu tepla, prevádzka kotlov bola v hlavnej miere postavená na uhlí. Pri takejto nízkej vonkajšej teplote sa pridružili problémy s jeho zamŕzaním, čo nám obmedzovalo výrobu tepla. Pretože sme tiež dodávateľom tepla pre obyvateľstvo, bolo by vhodné, aby náš minimálny objem spotreby zemného plynu predpísaný v prípade regulačného stupňa č. 8 bol zvýšený o adekvátnu spotrebu zemného plynu pre vykurovanie Šace. Obyvatelia boli o aktuálnej situácii i o tom, že sa na odstránení poruchy intenzívne pracuje, informovaní prostredníctvom miestneho rozhlasu. V piatok, 9. januára, podvečer, už bolo v šačianskych bytoch teplo."

V nemocnici, ktorá je rovnako vykurovaná prostredníctvom technologickej pary z teplárne divízneho závodu Energetika U. S. Steel Košice, zaznamenali vo štvrtok, 8. januára, medzi pol treťou a treťou popoludní len mierny pokles teploty. "Zníženie nebolo citeľné, ani sme si ho neuvedomili, postrehli sme ho prostredníctvom dispečingu," komentovala situáciu na druhý deň ráno, 9. januára, technická námestníčka Nemocnice Košice-Šaca, a.s., 1. súkromnej nemocnice Mária Mihoková. Dodala, že vykurovanie je už stabilizované a bezproblémové, v prípade potreby sú v stálom kontakte so zodpovednými zamestnancami USSK.

Počas víkendu, ani do včera, 13. januára, nedošlo vo vykurovaní obyvateľstva v Košiciach-Šaci ani nemocnice k žiadnym negatívnym zmenám.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...