Vyhľadávanie:

V semifinále s Považskou Bystricou

V semifinále s Považskou Bystricou

Hádzanári IS Košice skončili v základnej časti extraligy na druhej priečke a budú hrať o medaily

Tak ako vlani, aj v tejto sezóne skončili hádzanári IS Košice, hrajúci s logom U. S. Steel Košice na dresoch, v základnej časti extraligy na 2. mieste. Nasleduje play off, do ktorej vstúpia prvé štyri mužstvá. Budú hrať podľa kľúča 1-4, 2-3 a tak semifinálové dvojice podľa umiestnenia tvoria Prešov - Nové Zámky a Košice - Považská Bystrica. Práve s Považanmi hrali Košičania v sobotu uplynulého týždňa, 18. apríla, na domácej palubovke v poslednom 28. kole základnej časti súťažného ročníka 2008/2009.

Súpera zdolali rozdielom ôsmich gólov po výsledku 37:29. Keďže naši hádzanári boli v tabuľke na druhej priečke, budú mať v prípadnom piatom zápase semifinálovej série výhodu domáceho prostredia. Úvodné kolo vyraďovacej časti sa začne v sobotu 25. apríla.

"S Považskou Bystricou sme ukončili základnú časť a s týmto súperom začíname aj semifinálovú sériu. Sobotňajším víťazstvom si naše mužstvo v tejto sezóne zlepšilo priaznivú bilanciu vzájomných stretnutí," povedal na margo posledného víťazného súboja riaditeľ hádzanárskeho klubu Dušan Timko a dodal: "Chceli by sme hrať vo finále. Podarilo sa nám to aj v uplynulej sezóne, kedy sme v semifinále zdolali Nové Zámky na zápasy 3:1. Vo finále sme neuspeli s úradujúcim majstrom z Prešova, ktorému sme v tomto roku už raz vo finále podľahli. Bolo to v rámci Slovenského pohára. Aj teraz sa hrá na tri víťazné stretnutia, verím, že to úspešne zvládneme. Obe mužstvá sa dobre poznajú, každý je doma nebezpečný, má divácku podporu, ktorú bude chcieť jedno i druhé mužstvo využiť. My začíname na domácej palubovke túto sobotu o 18. hodine."

Druhé semifinálové stretnutie play off sa hrá v stredu 29. apríla v Považskej Bystrici. Obidva tímy majú vyrovnané kádre hráčov, preto možno očakávať vyrovnané súboje. Dá sa predpokladať, že to bude maratón piatich duelov.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...