Vyhľadávanie:

V semifinálovej sérii zatiaľ bez víťazstva

V semifinálovej sérii zatiaľ bez víťazstva

Hráči majstrovských Košíc bojujú o postup do finále s vlaňajším finalistom z Banskej Bystrice

Hokejisti úradujúceho majstra z HC Košice skončili svoje štvrťfinálové účinkovanie v sérii play-off s Martinom v najkratšom možnom čase. So svojím súperom odohrali štyri vzájomné stretnutia, po ktorých bol stav na zápasy 4:0. To ich spolu s Nitrou, ktorá si tak isto poradila 4:0 na zápasy so Žilinou, posunulo do semifinále o niečo skôr než Zvolen a Banskú Bystricu. Spomínaná dvojica zo stredného Slovenska musela totiž odohrať so súpermi z Popradu a Trenčína až päť zápasov. Kvarteto najlepších bolo teda známe už v nedeľu 20. marca 2016. Podľa umiestnenia po základnej časti a vopred určeného postupového kľúča pre zápasy play-off o postup do finále bojujú dvojice Košice – Banská Bystrica a Nitra – Zvolen.

Zverenci trénera Rostislava Čadu mali od štvrtka 17. marca desať dní voľna, pretože termín prvých dvoch semifinálových stretnutí bol až 27. marca a 28. marca 2016. „Je to pre nás výhoda, že sme cez Martin prešli čo v najkratšom možnom čase,“ vyjadril sa jeden zo strelcov štyroch gólov v poslednom martinskom zápase, náš ostrieľaný kanonier Peter Bartoš.

V semifinálovej sérii je súperom Košičanov vlaňajší finalista z Banskej Bystrice. V tejto sezóne sa so strieborným tímom vlaňajšieho ročníka najvyššej hokejovej súťaže stretli naši hokejoví majstri šesťkrát s vyrovnanou vzájomnou bilanciou tri víťazstvá a tri prehry. Semifinálovú sériu sme nezačali dobre a po dvoch prehrách 1:3 (1:0, 0:2, 0:1) v nedeľu 27. marca a 1:5 (1:3, 0:1, 0:1) v pondelok 28. marca prehrávajú v sérii na zápasy 0:2. Ani v jednom súboji nehrali zverenci trénera R. Čadu dobre. Čo z toho, že mali veľmi veľa gólových šancí, keď ich nedokázali premeniť. „Nič však nie je stratené,“ povedal po druhom stretnutí kapitán nášho tímu Marek Bartánus a dodal: „I keď sme na banskobystrickú defenzívu a ich agresivitu v osobných súbojoch nenašli recept, vopred sa však nevzdávame. Boli sme vysoko efektívni v tlaku, len nám chýbalo presné zakončenie. Keď budeme hrať s takýmto odhodlaním aj na ľade súpera, veríme, že táto nepriaznivá séria sa dá otočiť. V obidvoch zápasoch sme strelili len dva góly. Ak chceme pomýšľať na úspech musíme v ďalších dvoch stretnutiach toho v ofenzíve predviesť viac.“

Teraz má náš tím dva dni voľna a vo štvrtok 31. marca a v piatok 1. apríla odohrajú dva odvetné zápasy na ľade v Banskej Bystrici. Keďže sa hrá na štyri víťazstvá, naša semifinálová séria má tieto ďalšie termíny: v pondelok 4. apríla v Košiciach, v stredu 6. apríla v Banskej Bystrici a rozhodujúci siedmy zápas by sa hral v piatok 8. apríla opäť v našej Steel aréne.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...