Vyhľadávanie:

V školách bezpečnejšie

V školách bezpečnejšie

Grantový program spoločnosti U. S. Steel Košice

Od roku 2005 šíri spoločnosť U. S. Steel Košice prostredníctvom projektu Profesionáli konajú bezpečne myšlienku bezpečného konania v každej situácii, a to nielen medzi svojimi zamestnancami, ale aj mladými ľuďmi, študentmi a širokou verejnosťou. Kampaň naberá nový rozmer. V pondelok tohto týždňa, 6. novembra 2006, prezident spoločnosti David H. Lohr na stretnutí s novinármi predstavil jej pokračovanie v podobe grantového programu V školách bezpečnejšie, ktorý je určený pre školy v Košickom a Prešovskom kraji.

"Bezpečnosť pri práci je pre našu spoločnosť mimoriadne dôležitá, vedieme k nej našich zamestnancov nielen v práci, ale aj v osobnom živote," konštatoval David H. Lohr. "Projekt Profesionáli konajú bezpečne, ktorý sme vlani spustili na stredných školách, umožnil mladým ľuďom porozmýšľať intenzívnejšie o otázkach bezpečnosti. Vzniklo mnoho zaujímavých fotografií, článkov, tí najkreatívnejší sa tešili z ocenení. Projekt sme sa rozhodli rozšíriť o grantový program, v rámci ktorého chceme pomôcť pri financovaní najzaujímavejších projektov bezpečnosti v školách," oznámil prezident a priblížil podmienky programu.

Žiadosť o grant môžu podať základné, stredné, vysoké, umelecké, špeciálne školy a školy s iným zameraním, sídliace v Košickom alebo Prešovskom kraji, a to do 23. februára budúceho roku vrátane. K žiadosti, ktorej formulár je uverejnený na www.safety1.sk, treba priložiť prílohy popisujúce projekt, teda súčasný stav, návrh riešenia, rozpočet, harmonogram prác, spôsob realizácie, prípadne doplňujúce informácie. Cieľom predloženého projektu, ktorý má byť realizovaný do konca roka 2007, majú byť také opatrenia, ktoré zvýšia bezpečnosť v škole. Podmienkou je, aby sa škola podieľala na spolufinancovaní projektu, a to aspoň 10 percentami z požadovanej sumy. Jedna škola alebo projekt môže získať maximálne 350 tisíc korún. Rozdelený bude 1 milión korún. Hodnotiaca komisia, ktorá bude zložená z predstaviteľov spoločnosti U. S. Steel Košice a odborníkov z oblasti školstva, oznámi výsledky grantového programu v apríli 2007.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...