Vyhľadávanie:

V sobotu v Košiciach na Hlavnej Deň eura

V sobotu v Košiciach na Hlavnej Deň eura

"Ste pripravení na euro?" Táto otázka je hlavnou myšlienkou celonárodného projektu Deň eura, ktorý sa vo všetkých krajských mestách na Slovensku uskutoční v sobotu, 27. septembra. Sprevádzať ju budú euro náučný chodník, kultúrny program, súťaže o euro ceny, ako aj vystúpenia známych slovenských interpretov. V Košiciach budú organizátori Dňa eura podávať verejnosti informácie súvisiace so zavedením eura jednoduchou a pútavou formou od 14. hodiny v priestore pred sochou Immaculaty v centre mesta. Za mesto Košice vystúpia pred verejnosťou primátor František Knapík, športové dvojičky Jana a Dana Velďákové, windsurfista Patrik Pollák a desaťbojár Slaven Dizdarevič. Účinkovať budú hudobné skupiny Gladiátor a Nocadeň, členovia záujmových útvarov CVČ Technik - Orgovánová 5, detský folklórny súbor Hanička a orchester mladých The Big Bang Band.

Deň eura je celoslovenský projekt, ktorý ponúka verejnosti informácie súvisiace so zavedením eura, preverí pripravenosť a informovanosť verejnosti o tejto problematike. Je súčasťou Národného plánu zavedenia eura v SR a Ministerstvo financií SR s Národnou bankou Slovenska (NBS) ho načasovali na sobotu, ktorá je najbližšie na 100. deň pred zavedením eura v SR, ktorý bol včera, v utorok, 23. septembra. Účastníci akcie by sa mali na nej okrem iného dozvedieť základné fakty o eure, krátku históriu spoločnej meny Európskej únie či informácie o konverznom kurze.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...