Vyhľadávanie:

V Steel Aréne budú majstrovstvá sveta

V Steel Aréne budú majstrovstvá sveta

Z dejiska tohtoročných majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji, lotyšskej Rigy, prišla na Slovensko vynikajúca správa

Z dejiska tohtoročných majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji z Rigy prišla v piatok na Slovensko vynikajúca správa. V roku 2011 sa v Bratislave a v košickej Steel Aréne uskutočnia majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji, po prvýkrát v histórii ich organizovania. Za Slovensko hlasovalo až 70 delegátov, našimi súpermi boli Švédsko a Maďarsko, ktoré však získali len dvadsať a štrnásť hlasov. Slovensko tak nečakane už v prvom kole hlasovania získalo vynikajúcu šancu ukázať sa ako organizátor v dobrom svetle pred fanúšikmi ľadového hokeja na celom svete.

"Úspešnú kandidatúru Slovenska na MS v ľadovom hokeji v roku 2011 považujem za obrovský úspech nielen zo športového hľadiska, ale aj z pohľadu spoločenskej dôležitosti a zviditeľnenia Slovenska ako modernej a dynamicky sa rozvíjajúcej krajiny. Veď ako jediná krajina majstrov sveta sme doteraz nemali možnosť organizovať MS v tomto športe. Pravdu povediac, neboli sme na takéto podujatie ani technicky vybavení. O našom víťazstve určite zavážila aj skutočnosť, že Košice, ako jedno z dvoch hracích miest, už dnes disponujú modernou hokejovou halou, spĺňajúcou náročné medzinárodné kritériá. Košiciam, ako i celému Slovensku tento úspech prajem. Som presvedčený že sa tejto úlohy dokážeme zhostiť na požadovanej úrovni a verím, že šampionát bude impulzom pre ďalší rozvoj hokeja na Slovensku, vrátane Košíc. Aj napriek tomu, že nás čaká ešte veľa roboty, už dnes sa veľmi teším na výkvet svetového hokeja, ktorý budeme môcť vidieť počas šampionátu," povedal pre Oceľ východu viceprezident USSK pre strategické implementácie Anton Jura a zároveň viceprezident občianskeho združenia Košická Aréna, ktorý viedol tím realizátorov výstavby Steel Arény - Zimného štadióna L. Trojáka.

"Správu o tom, že majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji sa v roku 2011 uskutočnia aj v Košiciach v Steel Aréne na Slovensku, som prijal s potešením a zadosťučinením. Poznám však rozsah záväzkov, ktoré týmto na seba vzalo Slovensko. Je toho dosť, čo ešte do majstrovstiev sveta v roku 2011 Slovensko musí urobiť," povedal na margo toho, že svetový hokej príde na Slovensko, zástupca generálneho manažéra pre inžinierske činnosti Ing. Pavol Podhorský, ktorý má so svojimi ľuďmi veľkú zásluhu na tom, že výstavba Steel Arény prebiehala v stanovenom časovom harmonograme a samotná hala očarila všetkých jej doterajších návštevníkov.

Na túto správu netrpezlivo čakal v piatok 19. mája 2006 aj manažér Steel Arény Igor Havrila, ktorý netajil, že je z toho čakania tak trochu napätý. Akonáhle tlačové agentúry vydali fantastickú správu, že majstrovstvá budú predsa na Slovensku, Igor Havrila mal veľkú radosť. "Dnes je naozaj zázračný dátum, je to veľký zlom pre celé Slovensko a najmä Košice. Môžeme sa začať pripravovať na tento veľký hokejový sviatok. Sme nadšení a myslím si, že nadšení sú všetci slovenskí hokejoví fanúšikovia. Pre Slovensko to znamená veľa, v Bratislave sa postaví nový multifunkčný štadión, v Košiciach dobuduje celá infraštruktúra, dokončí sa tréningová hala a parkovací dom pri Steel Aréne."

Ešte pred mesiacom a pol navštívil Steel Arénu člen posudkovej komisie IIHF Heikki Hietanen, ktorý je zároveň generálnym sekretárom fínskeho hokejového zväzu. Bol nadšený zo všetkých priestorov, šatní, z toho že každé mužstvo tu má rovnaké podmienky. Heikki Hietanen si spoločne s riaditeľom marketingu SZĽH Martinom Rybom, riaditeľom HC Košice Jurajom Bakošom a Igorom Havrilom prezreli STEEL ARÉNU - Košický štadión Ladislava Trojáka. "Zo STEEL ARÉNY mám výborné dojmy. Nejde len o peknú halu, ale pre nás je dôležité hlavne to, že disponuje dostatočnými priestormi pre tímy, či rozhodcov. Veľmi dôležité je zázemie. Každý štadión, ktorý chce hostiť svetový šampionát, totiž musí disponovať priestornými šatňami, miestnosťami pre rozhodcov, delegátov, miestnosťou pre dopingové skúšky, sklady a tak ďalej. To všetko tu je a to je výborné," povedal Heikki Hietanen. "Ako som sa mohol na vlastné oči presvedčiť, STEEL ARÉNA má krásne sky boxy, reštaurácie, či priestory pre reprezentačné účely. Musíme si uvedomiť, že MS predstavujú veľký turnaj, a to si vyžaduje i mimoriadne kvalitné podmienky. S tým, čo som tu videl, som veľmi spokojný."

"Košice sú pekné, ale som tu zatiaľ len pár hodín, takže ich zatiaľ príliš nepoznám," konštatoval Heikki Hietanen. "Počas šampionátu sem pricestuje množstvo tímov, funkcionárov, delegátov, novinárov, sponzorov a fanúšikov. To si vyžaduje dostatočné hotelové kapacity. Práve v tom vidím momentálne jedinú slabinu Košíc. Určite potrebujete viac hotelov. Primátor Košíc ma ubezpečil, že tu vzniknú minimálne tri nové hotely, a to by malo tento problém vyriešiť."

"Momentálne máme v Steel Aréne medziobdobie, cez prestávku v lige dokončujeme posledné stavebné úpravy, položili sme zámkovú dlažbu pred vchodom do Steel Arény, ktorá vyzerá veľmi efektne. Postavili sme aj dva neobvyklé stožiare, sú nezvyčajné tým, že sú postavené šikmo a počas podujatí v Steel Aréne osvetlia najmä v zimnom období hlavný vstup pred štadiónom. Rekonštruujeme aj príjazdovú cestu okolo Club hotela a parkovisko pri ňom, čo zvýši bezpečnosť príjazdu k štadiónu," povedal Igor Havrila.

Hokejisti HC Košice chcú začať trénovať už čoskoro, na plochu chcú nastúpiť 24. júla, dovtedy musí byť aréna na novú sezónu pripravená, ľad kvalitou musí spĺňať najvyššie nároky. Onedlho bude rozlosovanie nového ročníka extraligy, čo umožní pripraviť dôkladný marketingový plán podujatí v Steel Aréne. "V pláne máme veľmi veľa projektov rôzneho charakteru, ktoré iste do arény svojou atraktivitou prilákajú množstvo Košičanov," konštatoval Igor Havrila. Pred niekoľkými dňami arénu navštívil Igor Moška, generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu a košickou Steel Arénou bol nadšený. V Steel Aréne by sme preto možno niekedy už v neďalekej budúcnosti mohli vidieť aj vrcholné tenisové zápasy. "V auguste sa po niekoľkých rokoch prestávky v Steel Aréne v polovici augusta opäť uskutoční mládežnícky hokejový turnaj Memoriálu Ladislava Trojáka, mladým hokejistom poskytneme ľad bezplatne počas celého turnaja. Verím, že ich zápasy príde povzbudiť čo najviac zamestnancov USSK a Košičanov." Ako hovorí Igor Havrila, v Steel Aréne je na prvom mieste bezpečnosť tak hráčov, ako aj divákov, prijali sa mnohé bezpečnostné opatrenia, ktoré sa ukázali ako správne a opodstatnené. Počas slávnostného otvorenia Steel Arény i hokejových zápasov sa o ich bezpečnosť staral štáb organizátorov, lekárov, hasičov, no našťastie nemuseli zasahovať pri žiadnej udalosti.

Hokejovým fanúšikom všetky informácie poskytne inovovaná prehľadná a atraktívna webová stránka www.steelarena.sk. Tu sa môžu dozvedieť nielen najnovšie aktuality, ale napríklad aj technické parametre zimného štadióna, koľko divákov sa do haly zmestí, ako si zakúpiť vstupenky a mnohé ďalšie zaujímavosti. Zamestnancom USSK len pripomenieme, že na zakúpenie permanentiek na nový ročník extraligy môžu využiť aj RelaxPass poukážky.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...