Vyhľadávanie:

V Steel Aréne tretí

V Steel Aréne tretí

V Steel Aréne, v zimnom štadióne L. Trojáka, sa uskutočnil dvojdňový futbalový halový turnaj pod názvom Steel Aréna futbal Cup 2008. Štartovalo 12 mužstiev, medzi nimi aj družstvo U. S. Steel Košice, ktoré hrali v dvoch skupinách najprv systémom každý s každým, potom sa podľa umiestnenia v skupine stretli v zápasoch o konečné umiestnenie. Na ihrisku hádzanárskych rozmerov s hracím časom 2 x 10 minút hrali štyria hráči v poli a brankár.

Mužstvo U. S. Steel Košice organizátori vyžrebovali do B skupiny. V nej si zverenci trénera Pavla Sadovského počínali veľmi dobre. V úvodnom zápase zdolali mužstvo Mestskej polície 3:0 a pomerne ľahko si poradili aj s ďalším tímom tejto skupiny KOHAS-om, ktorý zdolali vysoko 5:1. Tretí súboj s Dopravným inšpektorátom Košice však rozhodol o tom, že sme nepostúpili do finále. Hoci sme v tomto zápase mali jasnú hernú prevahu, naši hráči nedokázali využiť ani jednu z množstva gólových šancí. Súper sa celý čas iba bránil a len sporadicky podnikal rýchle protiútoky. A práve jeden takýto brejk sa im vydaril a rozhodol o výsledku. Hráči z Dopravného inšpektorátu sa dostali do vedenia a keď naši v snahe vyrovnať odvolali brankára, do prázdnej bránky sme inkasovali druhý gól.

V ďalších stretnutiach už naši nezaváhali, keď najprv vyhrali nad GECOS-om 6:0 a s tímom Policajnej motorizovanej jednotky remizovali 2:2. Skončili sme na 2. priečke v B skupine a o 3. miesto sme hrali s druhým tímom A skupiny, ktorým bol ICOS. Tomuto súperovi sme už nedali žiadnu šancu a po výbornom kolektívnom výkone sme zvíťazili 4:1.

Víťazstvo v turnaji a cennú trofej získalo mužstvo organizátorov turnaja zo Steel Arény, ktoré vo finále s futbalistami z Dopravného inšpektorátu Košice hralo bez gólov 0:0, ale na pokutové kopy zvíťazilo 3:2. Tréner tímu USSK P. Sadovský sa na turnaji spoliehal na týchto hráčov, ktorí sa zaslúžili o zisk bronzu: brankári Ivan Ľapin a Miroslav Švec, hráči v poli Milan Polča, kapitán mužstva Juraj Mondík, Miroslav Matia, Imrich Babinčák, Rastislav Rusič, Vladimír Duháň a Dionýz Tobák, ktorý bol so štyrmi gólmi najlepším strelcom nášho celku.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...