Vyhľadávanie:

V tíme sviatočná atmosféra

V tíme sviatočná atmosféra

Hokejisti HC Košice zvýšili svoj náskok v extralige pred druhou Nitrou už na jedenásť bodov

V uplynulom týždni pokračovala hokejová Tipsport extraliga tromi zápasmi, v ktorých zverenci trénera Antona Tomka získali osem bodov a od druhej Nitry odskočili v tabuľke na rozdiel jedenástich bodov. Najprv v šlágri kola zdolali v utorok 8. decembra na domácom ľade Nitru, potom po samostatných nájazdoch zvíťazili v Martine a minulotýždňový program zakončili v nedeľu 15. decembra cenným víťazstvom v Banskej Bystrici. Náš vicemajster potvrdil dobrú formu i suverenitu na vedúcej priečke a svoju pozíciu lídra umocnil už siedmym víťazstvom za sebou na ľade súpera.

Je potešujúce, že sa uchytil mladý brankár Dominik Riečický a náš celok mal v ňom veľkú oporu. Ten sa po dlhšom čase dostal medzi žrde v extraligovom zápase v Martine, keď v 28. min. striedal zraneného Alexandra Hyláka. Počínal si výborne, pretože gól neinkasoval a pomohol spoluhráčom zaregistrovať cenné víťazstvo, hoci sa zrodilo až po samostatných nájazdoch. Vzápätí dostal opäť šancu v Banskej Bystrici a tam vychytal už druhé víťazstvo nášho tímu po sebe. Slovami chvály na jeho adresu nešetril ani strelec dvoch gólov nášho mužstva pod Urpínom Richard Jenčík: "Podržal nás v Martine a v dobrom svetle sa ukázal aj v Banskej Bystrici. Najmä na začiatku druhej tretiny vyriešil niekoľko streleckých pokusov domácich. Poznáme ho a veríme mu. Je to mladý brankár, ktorý čaká na svoju šancu a keď ju dostane, vie ju, ako teraz, využiť." Po nedeľňajšom zápase hokejovej extraligy Banská Bystrica - HC Košice 2:4 sa medzi týmito dvoma klubmi zrodila hráčska výmena. Útočník domácich Matúš Chovan sa vracia z hosťovania do svojho materského tímu HC a do Banskej Bystrice odchádza z Košického mužstva Rastislav Konečný.

Košičania si svojím dvadsiatym štvrtým víťazstvom v riadnom hracom čase v tejto sezóne vytvorili v kolektíve pred vianočnými sviatkami pozitívnu atmosféru. Všetci veria, že tak ako sa im darilo v tejto sezóne až do 32. kola, tak začnú na víťaznej vlne aj po Vianociach. Extraliga bude pokračovať až v sobotu 28. decembra. Hokejisti HC Košice sa stretnú o 17. hodine v Steel aréne s Duklou Trenčín. Ďalšiu výhodu domáceho ľadu budú mať až po Novom roku. V piatok 3. januára 2014 doma privítajú o 18.00 hod. Skalicu.

Naša najvyššia hokejová súťaž bude mať v nasledujúcich dvanástich dňoch reprezentačnú prestávku. V závere tohto týždňa budú hokejisti Slovenska štartovať na turnaji Arosa Challenge vo Švajčiarsku, kde odohrajú dva zápasy. V piatok 20. decembra 2013 sa stretnú s Bieloruskom a druhý zápas odohrajú s jedným z dvojice súperov Švajčiarsko - Nórsko. V nominácii reprezentačného trénera Vladimíra Vůjteka sú aj traja Košičania. Obranca Miroslav Macejko a útočníci Tomáš Marcinko a s osemnástimi gólmi náš najlepší strelec Gabriel Spilar.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...