Vyhľadávanie:

V tíme vládne spokojnosť

V tíme vládne spokojnosť

Náš hokejový extraligový vicemajster na vedúcej priečke v tabuľke

Hokejisti HC Košice mali v novom ročníku hokejovej Tipsport extraligy sezóny 2013/2014 veľmi dobrý štart. Po štyroch kolách sú v tabuľke s plným bodovým ziskom v pozícii lídra. Zverenci trénera Antona Tomka najprv odohrali dva zápasy u súperov v Poprade a v Žiline, kde vyhrali 3:1 a 2:1, potom sa v ďalších dvoch stretnutiach predstavili svojim najvernejším fanúšikom v Steel aréne. Aj na domácom ľade zaregistrovali v súbojoch s Nitrou a Martinom navlas rovnaké víťazné výsledky 2:1 a 3:1. Bodaj by to takto išlo stále, hovorili spokojní diváci po nedeľňajšom stretnutí s Martinom. Aj keď Košičania vyhrali doteraz svoje zápasy len tesne o gól či dva, víťazstvá sa rátajú. Pekný je pohľad na extraligovú tabuľku, kde je náš tím s dvanástimi bodmi na najvyššom stupienku.

Ale nech si nikto nemyslí, že všetko išlo ako po masle. Kto bol na domácich stretnutiach musí priznať, že samotná hra mnohých fanúšikov nepresvedčila. Lenže súperi nechodia do Košíc hrať útočný, otvorený hokej, väčšina z nich sa zameria iba na defenzívu, len bráni. A dostávať sa cez piatich brániacich hráčov v strednom pásme nie je vôbec ľahké. Napokon dokumentujú to aj vyjadrenia trénerov nášho mužstva. Anton Tomko po zápase s Nitrou výkon svojich zverencov zhodnotil slovami: "Musím priznať, že sme mali slabší vstup do zápasu, súper z Nitry nás herne prevýšil. Hráči boli v strednom i v našom obrannom pásme o niečo aktívnejší. Až keď sme zlepšili a zrýchlili pohyb, dostávali sme sa do šancí. V záverečnej tretine išlo už len o to - kto dá gól, ten vyhrá. Väčšou túžbou po víťazstve sme to boli my a zápas sme už dotiahli do víťazného konca." Ešte šťastie, že máme v bránke Sašu Hyláka, ktorý ani v jednom stretnutí viac ako jeden gól za svoj chrbát nepustil. A pritom ho súperi doslova "bombardovali". Na druhej strane naši renomovaní strelci sa zatiaľ nedokázali dostať do toho povestného "laufu". V tejto sezóne každý pasuje Košice za favorita extraligy, aj preto sa doterajší štyria húževnatí súperi chceli na úradujúceho vicemajstra vytiahnuť. "Je to tak, defenzívna hra Martina eliminovala našu snahu o rozohrávku ešte v strednom pásme," povedal po nedeľňajšom zápase s Martinom asistent trénera Pavol Zůbek a dodal: "Teší ma, že chlapci v závere nazbierali toľko síl, že gólovo dokázali odskočiť od súpera. I keď sa v koncovke niekedy trápime, sme spokojní, že mužstvo naplno bojuje s maximálnym úsilím celých šesťdesiat minút."

Extraliga pokračuje v tomto týždni piatym kolom v piatok 27. septembra. Hokejisti HC Košice budú mať tretíkrát po sebe výhodu domáceho ľadu, na ktorom o 18. hodine privítajú zatiaľ štvrtý celok extraligovej tabuľky, ktorým je Banská Bystrica. V našom tíme by už mala nastúpiť nová posila Marek Svatoš. Tento 31-ročný hokejový útočník je odchovancom košického hokeja. Ako 17-ročný po prvý raz nastúpil v seniorskom drese HC Košice v sezóne 1999/2000. O rok neskôr bol draftovaný tímom NHL Colorado Avalanche, kde najprv hrával v juniorskej súťaži. V seniorskom A mužstve Colorada debutoval v sezóne 2003/2004 a v NHL odohral päť sezón. Po vypršaní kontraktu odišiel do KHL, kde obliekal dres Avangardu Omsk. V ročníku 2010/2011 sa vrátil do NHL a niekoľko zápasov odohral v dresoch Nashville Predators a Ottawa Senators. V NHL odohral spolu 344 duelov, v ktorých nazbieral 172 kanadských bodov za 100 gólov a 72 asistencií.

Na budúci týždeň bude naša extraliga pokračovať ďalšími stretnutiami v Steel aréne. V utorok 1. októbra sa v 7. kole stretnú hokejisti HC Košice o 18. hodine s ŠHK 37 Piešťany, v stredu 2. októbra odohrajú vložený zápas s reprezentačnou dvadsiatkou Orange 20 a v nedeľu 6. októbra o 17. hodine privítame HKM Zvolen.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...