Vyhľadávanie:

V útulku pre psov pri Haniske zmontujeme drevené prístrešky

V útulku pre psov pri Haniske zmontujeme drevené prístrešky

Útulok pre štvornohých havkáčov pri Haniske, ktorý má pod palcom Únia vzájomnej pomoci ľudí a psov, nebude  chýbať medzi adresátmi  brigádnickej pomoci ani v tomto roku. Aj tentoraz čaká na skalných podporovateľov tohto zariadenia, ale aj nováčikov, ktorí sa rozhodnú premiérovo priložiť ruky k spoločnému dielu, celý rad aktivít. Ich cieľom je skvalitniť starostlivosť o „útulkáčov“ , uľahčiť a spríjemniť  prácu personálu, ale aj zatraktívniť pobyt medzi psíkmi návštevníkom.

V sobotu 13. mája, všetci veria, že sa daždivé počasie spred roka nezopakuje, tu bude mať čo robiť do štyridsať dobrovoľníkov. Ako uviedla šéfka strediska Romana Šerfelová, k najvýznamnejším pripravovaným aktivitám patrí zmontovanie troch až štyroch prístreškov s plechovou strechou o rozmeroch 3 x 3 metre, ktoré budú umiestnené vo výbehovej časti útulku. V odpočinkovej zóne bude treba okrem  vymurovania nového ohniska osadiť ďalší drevený stôl a dve lavice. V budove, ktorá slúži ako karanténa pre šteňatá, čaká na dobrovoľníkov oškrabanie stien a vymaľovanie miestnosti, vonku zasa ošetrenie stola, lavíc
a altánku novým náterom a tiež kosenie, hrabanie, orezávanie krovia, rezanie odpadového dreva a štrkovanie plôch.                     

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...