Vyhľadávanie:

V záverečnej šestine s plným ziskom

V záverečnej šestine s plným ziskom

Líder z HC Košice má v tabuľke hokejovej extraligy stále osem bodový náskok

V hokejovej Tipsport extralige sa už hrajú zápasy záverečnej šiestej šestiny základnej časti. Košičania vstúpili do tejto fázy veľmi dobre, keď zo štyroch stretnutí (Poprad, Žilina, Nitra a Martin) si na svoje konto pripísali plný bodový zisk. Ale ich výsledky i herný prejav neboli až také jednoznačné. Jedine s Popradom zvíťazili rozdielom štyroch gólov, s ďalšími súpermi vyhrali už len o gól. Prečo? Hovorí skúsený útočník Peter Bartoš.

"Blíži sa záver základnej časti a najmä mužstvám z konca tabuľky ide o všetko, teda o účasť v play-off. Bojujú a dávajú do hry srdiečko. My vedieme, potom sa zrejme uspokojíme a súperi sa to snažia využiť a strieľajú nám góly, ako v zápasoch so Žilinou, či Martinom. V ďalších stretnutiach sa takýmto prístupom nemôžeme prezentovať." Náš vicemajster je so 113 bodmi stále na vedúcej priečke v tabuľke a pred druhou Nitrou má osembodový náskok. Do konca základnej časti im zostáva odohrať ešte päť zápasov, ten najbližší hrajú už zajtra, vo štvrtok 20. februára v Banskej Bystrici. Zatiaľ je ich pozícia lídra stabilná, s vyhliadkami na prvenstvo v základnej časti to vyzerá nádejne. Ale hrá sa ešte o pätnásť bodov. V posledných zápasoch boli často vylučovaní, ale na druhej strane hrali aj dosť často v početnej výhode. Ani presilovky neboli z ich strany práve najlepšie.

"Naše výkony v posledným stretnutiach neboli také presvedčivé, ako by sme chceli," priznal tréner nášho tímu Anton Tomko a dodal: "Vyraďovačka sa blíži a práve hra v početnej výhode musí byť pre nás prioritou na získanie náskoku. V tomto smere sa musíme veľmi zlepšiť, lebo práve tieto situácie môžu byť rozhodujúcim momentom vo vývoji zápasov."

Fanúšikovia HC Košice už pozorne sledujú extraligovú tabuľku a kalkulujú, s kým by sa naše mužstvo mohlo v prvom kole play-off stretnúť. Bude to Žilina, Martin, Trenčín alebo aj majstrovský Zvolen? Každé mužstvo z nich hrá v týchto kolách na doraz. Potrebujú totiž vyhrávať a je jedno, s kým z hornej polovice tabuľky hrajú. Našim najbližším súperom na domácom ľade v Steel aréne bude v utorok 25. februára Dukla Trenčín. Zápas sa začína o 18. hodine.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...