Vyhľadávanie:

V znamení ľudí dobrej vôle

V znamení ľudí dobrej vôle

Rallye Opatovská - Žiť na plný plyn po pätnásty raz

Kto by vo štvrtok 21. júna tohto roku zavítal na nádvorie Spojenej školy na Opatovskej ceste v Košiciach, určite by aj on podľahol jedinečnej atmosfére, ktorá tu vládla. Nadšenie detí z dlho očakávanej akcie sa dalo krájať. A prenášali ho na každého dookola s takou silou, úprimnosťou a nefalšovanosťou, až to vyrážalo dych... Rallye Opatovská - Žiť na plný plyn vstupovala krátko po štrnástej hodine do svojho jubilejného pätnásteho ročníka. Skvelá akcia! Tridsaťjeden posádok sa pripravovalo na štart. Prišli z Košíc, cestu sem merali z Bratislavy i Prahy.

Mnohí menili svoje programy, len aby mohli byť pri tom. Za volanty áut najrôznejších značiek zasadli manažéri, herci, speváci, moderátori. Všetci s krehkým nákladom. Každý s dvojicou či trojicou detí za svojím chrbtom. "Juestiláci" hrali tentoraz medzi nimi riadnu presilovku. Prišiel prezident David J. Rintoul, viceprezidenti Elena Petrášková, Mark G. Tabler, Robert Beltz, Martin Pitorák i Vladimír Jacko, generálny právny zástupca Joseph A. Napoli, ďalej Gabriel Holub, Peter Korýtko, Jozef Bernát, Róbert Žihlavník, Ján Bača, Viktor Udodik, Miroslav Maďar, Stanislav Ferenčák, Otto Bauer, Peter Koscelánsky, Izabella Belka i Oliver Molnár. Spolu s ďalšími ľuďmi dobrej vôle, medzi ktorými nechýbali spoluorganizátorka podujatia - hutníčka Anetta Smiková, Erik Aresta či kapela No Name, prišli podporiť skvelú vec. Rozdať deťom, ku ktorým nebol osud príliš zhovievavý, radosť. Úmysel vyšiel na jednotku. Aj vďaka spoločnosti U. S. Steel Košice, ktorá bola generálnym partnerom akcie.

"Neviem, neviem, ako to celé dopadne. Trať pretekov sme oproti minulému ročníku podstatne zmenili. Tí, čo sa nádejajú, že to bude malina, veď ju už absolvovali, asi budú prekvapení...Napriek tomu si myslím, že je v doterajších ročníkoch pretekov jednoznačne najlepšia," prezradila pred štartom "domáca" Denisa Ivančinová. Rovnaký názor zdieľala aj riaditeľka školy Mária Čabalová. "Uvidíme, nebudú to mať na 62-kilometrovej trati veru jednoduché. Navyše nebudú vedieť o tom, že si na nich posvieti tajná kontrola. Na trase je viac možností, ako si skrátiť cestu. Takýto manéver sa však nevyplatí. Každý bude stáť päť trestných bodov."

Kto nevedel s určitosťou čítať v mape alebo mu robilo problém porozumieť itineráru, mal naozaj čo robiť, aby nezišiel z trasy. V každom prípade pravidlá boli jednoznačné. Kto by chcel na začiatku staviť na rýchlosť, nepochodil by. Tá totiž nehrala v súťaži jednoznačnú rolu. Víťazstvo nemal zabezpečené ten, kto prišiel najrýchlejšie do cieľa. Znamenalo by to totiž, že vodič nedodržal stanovený jazdný čas v jednotlivých sekciách. Rozhodovala bezpečnosť jazdy, potom výsledky v jazde zručnosti a vo vedomostných testoch detí, ktoré posádky absolvovali na troch stanovištiach - na Zelenom dvore, v ZOO Košice a na parkovisku pri amfiteátri.

Krátko po štrnástej hodine sa dočkali aj Robo, Dominik, Tomáš, Viktória, Damián, Jakub a ďalšie netrpezlivé deti. Nebolo jediného chlapca či dievčaťa, ktorí by si po návrate na miesto štartu "výlet" nepochvaľovali. "Super, super, super," dával najavo svoje nadšenie Robo.

A kto sa tešil z víťazstva? Po sčítaní všetkých bodov získala prvé miesto posádka speváka Erika Arestu, druhé miesto patrilo deckám so šoférkou herečkou a moderátorkou Kristínou Farkašovou a tretie tímu viceprezidenta U. S. Steel Košice pre technológiu Vladimíra Jacka. Ceny víťazom odovzdali prezident firmy David J. Rintoul a viceprezidentka pre riadenie externých služieb a vzťahov Elena Petrášková. Nikto zo súťažiacich detí však nemusel smútiť. Darčeky dostal každý. Aj vodiči. Od detí. Obrázky, namaľované s láskou.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...