Vyhľadávanie:

Valentín v tanečnom rytme

Valentín v tanečnom rytme

Uskutočnil sa IX. ročník súťaže v spoločenských tancoch o Urbanov zvon

Tanec

Už po deviaty raz sa na Valentína, ktorý pripadá na 14. februára, zaplnila telocvičňa Gymnázia a Strednej priemyselnej školy hutníckej na Alejovej ulici v Košiciach študentmi, ktorým k srdcu prirástol tanec. Deň zaľúbených tu totiž už tradične patrí aj súťaži v spoločenských tancoch O Urbanov zvon.

"Do súťaže prijalo tento rok pozvanie sedemnásť párov zo štrnástich rôznych košických stredných škôl," informovala nás hlavná organizátorka podujatia, inak učiteľka informatiky Gymnázia na Alejovej ulici Jana Plichtová. "Súťažilo sa bez rozdielu výkonnostných tried, zvlášť v latinsko-amerických tancoch - sambe, cha-cha, rumbe, paso-doble a jive a zvlášť v štandardných tancoch."

Tu dominovali waltz, tango, valčík, slowfox a quickstep. Výkony tanečných párov hodnotila porota, ktorú tvorili súčasní i bývalí tanečníci medzinárodnej triedy - Ján Timko, Milan Plačko a Ľudovít Ondis. A kto rozhodcov najviac presvedčil? V kategórii štandardných tancov zvíťazil pár Lucia Zavadová a Ladislav Gerényi, v latinsko-amerických tancoch sa najviac darilo Lucii Kozmovej a Jurajovi Šoltésovi. A práve táto dvojica z Gymnázia sv. Tomáša Akvinského v Košiciach, ktorá navyše v štandardných tancoch skončila ako druhá, si vybojovala aj celkové prvenstvo a získala na jeden rok putovný Urbanov zvon. Hlasovali aj diváci. Víťazmi ich ankety o najatraktívnejšiu partnerku súťaže - Valentínku sa stala Lucia Horkavá, najatraktívnejším tanečníkom - Valentínom zasa Juraj Šoltés. Obaja všetkým zatancovali krásnu lyrickú rumbu.

Podujatie zorganizovali Gymnázium a Stredná priemyselná škola hutnícka na Alejovej ulici v Košiciach. Jedným zo sponzorov akcie bola spoločnosť U. S. Steel Košice.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...