Vyhľadávanie:

Valentínska kvapka krvi

Valentínska kvapka krvi

Od zajtra, 1. februára, až do 14. februára 2007, sa môžu mladí ľudia zúčastniť na Valentínskej kvapke krvi. Podujatie už po dvanásty raz organizuje Slovenský Červený kríž (SČK) v spolupráci s Národnou transfúznou službou SR (NTS).

"Cieľom tejto akcie je prilákať a motivovať najmä mladých ľudí a prvodarcov, aby rozšírili rodinu bezpríspevkových darcov krvi, spoločne šírili myšlienku darcovstva a pomohli zvyšujúcim sa požiadavkám slovenského zdravotníctva," uviedla riaditeľka Územného spolku SČK Košice-mesto Lucia Cangárová. "Každý, kto daruje v spomínanom období bezplatne krv, získa od Slovenského Červeného kríža špeciálnu príležitostnú pohľadnicu s valentínskym motívom. Môže ju zaslať blízkemu človeku a oznámiť mu, že sa stal nositeľom najvyššieho humánneho poslania človeka - darovania najvzácnejšej tekutiny zachraňujúcej ľudský život. Pohľadnica je pre prijímateľa zároveň výzvou, aby sa tiež stal bezpríspevkovým darcom krvi." Valentínsku kvapku krvi aj v tomto roku spojili so žrebovaním o ceny. Podmienkou na zaradenie do žrebovania, ktoré bude 23. februára 2007 v Ústrednom sekretariáte SČK v Bratislave, je vyplniť evidenčnú kartu bezpríspevkového darcu krvi SČK.

Krv môžete darovať v Nemocnici Košice-Šaca, a.s., 1. súkromná nemocnica, v poliklinike vo Vstupnom areáli U. S. Steel Košice v pondelok, stredu, štvrtok a v piatok od pol siedmej do 12. hodiny a tiež v košickom pracovisku NTS vo FNsP na Tr. SNP 1 od pondelka do piatku od 6.30 do 12. hodiny a v utorok až do 17. hodiny.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...