Vyhľadávanie:

Variť možno začnú ešte pred sviatkami

Variť možno začnú ešte pred sviatkami

Závodná jedáleň vo vstupnom areáli po kolaudácii

Stravníci, ktorí si zvykli obedovať v závodnej jedálni vo vstupnom areáli, sa už nevedia dočkať, kedy začnú v kuchyni po rekonštrukcii znovu variť. Včerajšia kolaudácia objektu deň D priblížila. Ako nás informoval manažér projektu Michal Mardzin porovnanie výsledku rekonštrukcie budovy s projektom dopadlo dobre. "Kladne sa vyjadrili už hygienik a požiarnik, chýba ešte vyjadrenie Inšpektorátu práce v Košiciach. Ich verdikt by sme mali poznať v piatok tohto týždňa. Všetky vyjadrenia kompetentných by sme tak mali mať k dispozícii na budúci týždeň. Stavebný úrad mestskej časti Košice - Šaca je pripravený okamžite vydať kolaudačné rozhodnutie na užívanie stavby."

Riaditeľ Gastrometalu Anton Jurko potvrdil, že akonáhle budú mať k dispozícii súhlasné stanovisko, obnovia prevádzku kuchyne. Začnú variť a rozbehnú i cukrárenskú výrobu. Ponúkať budú rovnaký sortiment ako pred rekonštrukciou.

A naostatok, čo zahŕňala obnova budovy. "Stavba bola rozdelená do dvoch etáp. V prvej, bez odstávky kuchyne a jedálne, sme menili pôvodný obvodový plášť na čelnej a bočnej stene schodiska. Steny sú tiež zateplené. V druhej etape, ktorá bola spojená s odstávkou kuchyne, pričom jedáleň fungovala ako výdajňa stravy, bola celá rekonštrukcia, vrátane opravy strechy, výmeny starých kanalizačných rozvodov v suteréne a rozvodov kúrenia, ukončená. Súčasťou opravy bolo i zateplenie plných plôch fasády a relizovali sme i nutný rozsah úprav elektroinštalácií," dodal M. Mardzin. "Doplnili sme tiež klimatizáciu jedálne o tri klimatizačné jednotky, čo stravníci určite ocenia v letných mesiacoch."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...