Vyhľadávanie:

Vaše dve percentá pomohli konkrétnym inštitúciám i jednotlivcom

Vaše dve percentá pomohli konkrétnym inštitúciám i jednotlivcom

Nadácia U. S. Steel Košice podporuje zdravotníctvo, humanitu a vzdelávanie

Spoločnosť U. S. Steel Košice so zámerom podporovať košický región v oblasti zdravotníctva, humanity a vzdelávania založila koncom roka 2002 Nadáciu U. S. Steel Košice. Vyše dva roky už pomáha rôznym inštitúciám a jednotlivcom, ktorí sa ocitli v zložitých životných situáciách. Otvoreným a transparentným spôsobom. Napríklad vlani okrem iného zakúpila pre Nemocnicu Košice-Šaca, a. s. digitálny dermatoskop, ktorý pomáha odhaľovať zhubné kožné ochorenia.

Pomoc nadácie ocenili aj lekári jednotky intenzívnej starostlivosti Kliniky pre infekčné choroby FN L. Pasteura, ktorá poskytuje zdravotnícku starostlivosť pre pacientov z celého východoslovenského regiónu. Dostali tu k dispozícii kvalitný monitorovací systém. Podobne ako špecialisti v Transplantačnom centre FN L. Pasteura na Triede SNP. Finančnej pomoci zo strany nadácie sa dostalo aj novorodeneckému oddeleniu na zakúpenie vyhrievacieho lôžka, rovnako ako Vysokošpecializovanému odbornému ústavu geriatrickému sv. Lukáša v Košiciach na zakúpenie monitora vitálnych funkcií.

Plniť svoj ušľachtilý cieľ mohla a môže nadácia aj vďaka zamestnancom huty, ktorí vlani po prvýkrát poukázali na jej účet sumu zodpovedajúcu 2 percentám zaplatenej dane z príjmov fyzických osôb v roku 2003. Predstavovala dovedna úctyhodných 2 582 202 korún.

Už onedlho sa budeme opäť rozhodovať, komu, ktorej oprávnenej inštitúcii či subjektu darujeme 2-percentný podiel zo zaplatenej dane v roku 2004. Pomôžme aj tentoraz sebe, svojim blízkym i ľuďom, ktorí to potrebujú.

Ak ste bývalým akcionárom spoločnosti Hutník a budete si teda podávať daňové priznanie k dani z príjmov fyzickej osoby za obdobie roka 2004 na daňovom úrade sami, môžete sa rozhodnúť, že poukážete 2 % zaplatenej dane Nadácii U. S. Steel Košice. Ak sa rozhodnete týmto spôsobom podporiť túto nadáciu, vyplňte v daňovom priznaní oddiel XII. - Vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane z príjmov fyzickej osoby podľa § 50 zákona podľa priloženého vzoru:

vzor

O tom, ako postupovať pri poukázaní 2% v prípade, že ste neboli akcionárom spoločnosti Hutník a poveríte na základe žiadosti vášho zamestnávateľa o vykonanie ročného zúčtovania, prinesieme informácie v budúcom vydaní Ocele východu.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...