Vyhľadávanie:

Včera mali poslednú šancu

Včera mali poslednú šancu

Hokejisti HC Košice v extralige naďalej bez víťazstva a po 5. kole sú na dne

Hokej
Nielen bojovne, ale aj obetavo hrali naši doma proti Liptákom. Aj Hvila mal niekoľko dobrých šancí na skórovanie, nenašiel však recept na prekonanie brankára hostí. Zo stretnutia HC - Liptovský Mikuláš 1:1.

Ani v nedeľňajšom zápase 5. kola na domácom ľade s Liptovským Mikulášom nedokázali Košičania v novom ročníku extraligy zvíťaziť. S Liptákmi len remizovali 1:1 po predĺžení a so ziskom jedného bodu boli po nedeli na poslednej desiatej priečke v tabuľke. "Získať v piatich stretnutiach len jeden bod, to je veľmi málo. Sezónu sme začali veľmi zle, nie sme s týmto stavom spokojní," povedal tesne po zápase prezident HC Košice Ľubomír Veme, ktorý ďalej odpovedal na niektoré otázky novinárov:

"Už teraz večer si pôjdeme s členmi správnej rady niekde spoločne sadnúť na pivko a všetko to preberieme. Musíme túto situáciu riešiť. Do úvahy prichádzajú dve riešenia, buď zásah do mužstva, alebo odvolanie trénera. V pondelok sa ešte budeme tým zaoberať, lebo cítime sklamanie. Veď príprava naznačovala, že by to mužstvu mohlo ísť, odohrali veľmi dobré stretnutia, ale teraz to nejde. Myslím si, že sila tohto kolektívu tam je, len to treba prelomiť. Je v tom nejaký psychický blok. Títo chlapci asi potrebujú psychológa, nie trénera. Viete ako sa hovorí v Biblii, tí, ktorí sú poslední, budú prví."

Po chvíli, len čo sa Ľ. Veme poradil s manažérmi klubu, sa ešte raz nechal počuť: "Korigujem svoje vyhlásenia. Mužstvu sme dali ultimátum. Ak nevyhrá v utorok v Martine, tak potom už určite dôjde k zásahu a budú padať hlavy."

Viacerí hokejoví fanúšikovia, ale aj odborníci, medzi nimi košický tréner Liptákov, bývalý hráč VSŽ Ján Faith, po stretnutí konštatovali, že hra Košičanov stratila svoju fazónu. Boli to práve Košice, ktoré sa v minulosti prezentovali hravosťou, skvelou kombinačnou a oku lahodiacou hrou. Tréner Dušan Gregor však chcel hru košického tímu zmeniť, aj preto angažoval do mužstva niektorých nových hráčov. Jeho filozofiou je zmeniť hru tímu, ktorý hrával technický hokej, pretože potrebuje aj niečo iné. Nejaký čas to potrvá, kým si hráči na takúto zmenu štýlu zvyknú a tak zrejme musia byť aj fanúšikovia trpezliví.

"Opäť sme sa snažili, hráči bojovali, no zároveň sa aj trápili. Určite sme mali viac šancí ako náš súper. Ten vychádzal z trpezlivej a precíznej obrany a vyťažil z minima maximum. Ja sa už budem asi opakovať, ale aj v tomto zápase nám chýbalo prepotrebné šťastíčko, ktoré sa od nás odklonilo. Stojím si za myšlienkou, že do Košíc bolo potrebné získať hráčov zvonku. Mužstvo potrebuje na prestavbu čas, budúcnosť je pred ním," skonštatoval tréner domáceho tímu po nedeľňajšom zápase s Liptovským Mikulášom.

Aký je najbližší program hokejistov HC Košice? Včera odohrali už avizované existenčné stretnutie s nováčikom v Martine a v piatok 23. septembra sa na domácom ľade stretnú so Skalicou. V nedeľu 25. 9. sa predstavia vo Zvolene a v utorok 27. 9. budúceho týždňa zakončia prvú šestinu základnej časti domácim súbojom s Trenčínom.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...