Vyhľadávanie:

Včera na výstavisku Národný deň SR

Včera na výstavisku Národný deň SR

Začal sa 48. ročník Medzinárodného strojárskeho veľtrhu v Brne

Medzinárodný strojársky veľtrh v Brne otvoril svoje brány návštevníkom 18. septembra 2006 už po štyridsiaty ôsmy raz. Prezentuje sa na ňom 2100 vystavovateľov z 32 krajín, medzi ktorými nechýba ani U. S. Steel Košice. Vyše jedna tretina vystavovateľov pricestovala zo zahraničia, desiatky firiem sa predstavujú po prvý raz. Najväčšiu zahraničnú účasť majú najvýznamnejší obchodní partneri Českej republiky - Nemecko, Slovensko, Taliansko, Rakúsko a Francúzsko. Pricestovali však aj vystavovatelia z Číny, Indie, Taiwanu, Japonska a ďalších krajín. Organizátori očakávajú, že veľtrh, ktorý sa skladá z desiatich vzájomne sa doplňujúcich odborových celkov, navštívi počas piatich dní viac ako stotisíc návštevníkov.

Včera sa na výstavisku uskutočnil Národný deň Slovenskej republiky. Štátny tajomník ministerstva hospodárstva SR Peter Žiga spolu s námestníkom ministra priemyslu a obchodu ČR Martinom Tlapom pred novinármi konštatovali, že české a slovenské strojárske firmy majú vo svojom odbore vo svete dobré meno ešte z čias spoločného štátu. Vyzdvihli výmenu obchodu medzi obidvomi krajinami a hovorili i o investíciách do automobilového priemyslu vo svojich štátoch. Peter Žiga navštívil včera popoludní aj expozíciu U. S. Steel Košice, kde sa zaujímal najmä o výstavbu pozinkovacej linky č. 3.

Dnes odcestovali do Brna viceprezident U. S. Steel Košice pre predaj a marketing John B. Peters a Robert Y. Kopf, výkonný riaditeľ pre predaj a marketing spolu s ďalšími manažérmi. Absolvujú rad obchodných rokovaní so zákazníkmi oceliarskej spoločnosti.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...