Vyhľadávanie:

Vďaka ľuďom s dobrým srdcom

Vďaka ľuďom s dobrým srdcom

Charita eviduje v Košiciach približne 650 bezdomovcov

Bezdomovci
V priestoroch Slovenskej arcidiecéznej charity v Košiciach sa pri slávnostne prestretom vianočnom stole zišlo sedemdesiat bezdomovcov.

V priestoroch Slovenskej arcidiecéznej charity v Košiciach sme deň pred Štedrým večerom usporiadali vianočné posedenie pre bezdomovcov. Mohlo sa uskutočniť, ako už niekoľko rokov predtým, vďaka finančným a materiálnym príspevkom zamestnancov U. S. Steel Košice.

Žiarivý stromček, rozvoniavajúca kapustnica. Skutočne vianočná atmosféra. A práve takúto sa snažím s vašou pomocou vyčariť každoročne pre ľudí bez domova. Slávnostné menu pozostávalo z tradičnej kapustnice, zemiakového šalátu a rezňa, ale stoly boli plné ovocia aj koláčov. A samozrejme, pre každého zo sedemdesiatich bezdomovcov sme pripravili aj potravinové balíčky. Charita oficiálne eviduje približne 650 bezdomovcov iba v Košiciach a denne sa objavia aj dva nové prípady. Je to alarmujúce číslo.

V krátkom príhovore som všetkým vysvetlila, ako zbierka vznikla, že na ňu prispievajú iba zamestnanci U. S. Steel Košice. Tlmočila som im aj vaše pozdravy. Ťažko sa mi vyslovovalo želanie šťastné a veselé Vianoce a nový rok... Mnohí si aj poplakali, bolo im smutno za zašlými časmi... Na sklonku vlaňajšieho roka sa podarilo vyzbierať zatiaľ najvyššiu sumu - 4 tisíc korún. Poďakovanie bezdomovcov a aj moje vlastné, patrí týmto kolegom: Jurajovi Bolfovi, Borisovi Čegiňovi, Marekovi Farbulovi, Attilovi Chovanovi, Aurore Jajkovej, Mirovi Maďarovi, Eve Oroszovej, Radoslavovi Roháľovi, Ružene Štefanovej, Denise Tkáčovej, Alene Torhányovej a Viktorovi Udodikovi. Materiálne prispeli Marcela Dobošová a Eva Kottlerová. Ďakujem i tým, ktorí charitu kontaktovali sami.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...