Vyhľadávanie:

Vďaka za oddanosť. Profesii i spoločnosti

Vďaka za oddanosť. Profesii i spoločnosti

Jumbo centrum patrilo minulý týždeň v piatok jubilantom z prvovýroby

Slávnostne vyzdobená sála Jumbo centra sa minulý týždeň v piatok, 12. októbra, podvečer stala dejiskom prvého tohtoročného stretnutia hutníkov, ktorí fabrike venovali desaťročia práce. Vyše dvesto dlhoročných zamestnancov divíznych závodov Doprava, Koksovňa, Vysoké pece a Oceliareň, ktorí prijali pozvanie vedenia spoločnosti U. S. Steel Košice a prišli osláviť svoje významné pracovné jubileum spolu so svojimi životnými partnermi, medzi sebou privítali i zástupcov vedenia spoločnosti a odborov. Nechýbali medzi nimi viceprezident pre financovanie William C. King viceprezident pre ľudské zdroje Martin Pitorák, generálny manažér pre prvovýrobu Bradley S. Bentley, zástupca generálneho manažéra pre podporu výroby Ladislav Hanuščalka, riaditelia divíznych závodov Peter Gazsi, Anton Kántor, Peter Baran, Marcel Borgoň, predseda Rady odborov OZ Metalurg U. S. Steel Košice Mikuláš Duľa a predáci odborovej organizácie.

"Pracovať tridsať, tridsaťpäť či dokonca štyridsať rokov pre jednu jedinú spoločnosť si zasluhuje obdiv i vďaku. Najmä ak ide o oceliarsku firmu, ktorá prešla mnohými ťažkými obdobiami," prihovoril sa jubilantom viceprezident pre financovanie William C. King a odovzdal všetkým oslávencom srdečný pozdrav od prezidenta spoločnosti Davida H. Lohra, ktorý sa večierku kvôli pracovnej ceste mimo Slovenska nemohol zúčastniť.

"V mene svojich kolegov z vedenia spoločnosti by som vám chcel poďakovať za vašu dlhoročnú intenzívnu prácu, ako aj za vašu oddanosť profesii a našej spoločnosti. A pri tejto príležitosti aj vašim rodinám a životným partnerom za ich nesmiernu podporu, ktorá bola veľmi dôležitou súčasťou úspechov, ktoré ste dosiahli. Ich podpora spolu s vašou svedomitou prácou robí našu spoločnosť veľmi úspešnou. Na výsledky, ktoré ste dosiahli, môžete byť právom hrdí," povedal William C. King a zaželal všetkým veľa zdravia, rodinného šťastia a pracovných úspechov. Ku gratulantom sa pridal aj odborový predák Mikuláš Duľa. V mene odborovej organizácie i v mene svojom zaželal všetkým oslávencom veľa zdravia, šťastia a v tomto i nasledujúcich rokoch samé dobré chvíle.

Slávnostnú atmosféru zdôraznilo už pri vstupe do sály odovzdávanie strieborných pamätných medailí a ďakovných listov, v priebehu večera i zlatých pamätných medailí a ďakovných listov tým jubilantom, ktorí dovŕšili 40-ročné pracovné jubileum a žien, ktoré odpracovali vo firme 35 rokov. Spomienkou na roky práce vo fabrike bude pre nich aj pekný a hodnotný darček - náramkové hodinky. Z rúk Williama C. Kinga si prevzal ocenenie i hlavný manažér DZ Oceliareň Peter Kelly, ktorému Ministerstvo hospodárstvo SR začiatkom septembra tohto roku udelilo pri príležitosti Dňa baníkov, geológov, hutníkov a naftárov vyznamenanie za vernosť, obetavosť, vynikajúcu prácu a kvalitné plnenie pracovných úloh.

Srdečné stisky rúk a úprimné blahoželania prijímala medzi desiatkami oslávencov aj Anna Likérová z DZ Vysoké pece. Vo fabrike začínala pred tridsiatimi piatimi rokmi, prešla viacerými pracovnými pozíciami. Dnes je operátorkou spracovania dát. V robote, ako sama vraví, je spokojná. "Za tie desaťročia sa toho veľa zmenilo. Odkedy prišiel do železiarní zahraničný investor - U. S. Steel, nastali evidentné zmeny. A to tak na úseku ochrany a bezpečnosti pri práci, ako aj v sociálnej oblasti," konštatovala usmievajúc sa vysokopeciarka.

Zábava, ktorá nasledovala po oficiálnom programe, sa niesla v znamení dobrej hudby a tanca. O dobrú náladu sa už tradične postarala populárna skupina Drišľak, do tanca, do neskorých večerných hodín, hrala hudobná formácia Maršal.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...