Vyhľadávanie:

Veľká voda preverila aj hasičov

Veľká voda preverila aj hasičov

Boj s dvomi živlami. S ohňom, no predovšetkým s vodou zvádzali hasiči v Košickom kraji v prvom polroku 2010. Najmä "vďaka" povodniam, ktoré postihli východ Slovenska a poriadne potrápili obyvateľov obcí i miest, vzrástol počet výjazdov oproti rovnakému obdobiu vlaňajška, ako konštatovali na stretnutí s novinármi riaditeľ KR HaZZ v Košiciach Jozef Fedorčák a vedúci oddelenia požiarnej prevencie Jozef Cincula, o bezmála štyridsať percent. Vyše dvetisíc príslušníkov Hasičského a záchranného zboru pomáhalo v kraji pri vrecovaní, stavaní protipovodňových hrádzí, čerpaní vody zo zatopených domov, záhrad a dvorov i evakuácii ľudí, ale aj domácich zvierat z postihnutých oblastí.

"Požiarov bolo oproti prvému polroku minulého roka o 514 menej, v Košickom kraji sme pri ich likvidácii zasahovali 922 krát," informoval okrem iného Jozef Fedorčák. "Zato sa však rozmohlo úmyselné podpaľovanie osobných automobilov. Evidujeme zatiaľ desať prípadov, vyriešený je iba jeden z nich." Nižšie boli aj priame škody, ktoré požiare spôsobili. Hasiči včasným zásahom uchránili hodnoty na majetku vo výške bezmála 8 miliónov eur. Žiaľ, oheň si vyžiadal aj krutú daň. Štyri osoby prišli o život, sedemnásť bolo zranených.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...