Vyhľadávanie:

Veľký projekt pre Košice i Košičanov

Veľký projekt pre Košice i Košičanov

V pondelok sa uskutočnilo valné zhromaždenie občianskeho združenia Košická Aréna, ktoré vzniklo za účelom dostavby zimného štadióna v Košiciach. Vzápätí po valnom zhromaždení sa členovia združenia stretli s košickými novinármi, aby ich informovali o najnovších aktualitách v Košickej Aréne. Medzi novinárov prišiel aj prezident U. S. Steel Košice Christopher Navetta. "Keď sme nedávno slávnostne otvárali bránu Košickej Arény, všetci sme si uvedomovali, že je to veľký projekt pre Košice a Košičanov. Je to dôsledne transparentný projekt, čo znamená, že všetko, čo sa bude diať, budeme kontrolovať. Košickej Aréne sa dostalo značnej pomoci z rôznych strán, zo strany mesta, aj košického primátora. Košická Aréna mala dobrý začiatok a výstavba zimného štadióna teraz môže rýchlo pokračovať."

Ako Christopher Navetta ďalej informoval, v týchto dňoch prebiehajú výberové konania, vyberajú sa dodávatelia. Podľa slov viceprezidenta USSK Antona Juru by v polovici januára mal byť známy rozpočet. Hneď vzápätí bude výstavba zimného štadióna pokračovať a v marci 2006 by mal byť dokončený.

"Je to projekt desaťročia a treba ho dokončiť," konštatoval primátor mesta Košice Zdenko Trebuľa. Ocenil prístup spoločnosti U. S. Steel Košice pri dostavbe zimného štadióna, a ako zdôraznil, bez jej podpory by to nešlo.

Prezident HC Košice Ľubomír Veme vyjadril uspokojenie nad priebehom prác pri výstavbe zimného štadióna. Novinárom povedal: "Ani jeden z vás, keď hodnotíte košický hokej, nespomínate, že HC Košice má v svojom kádri najviac dorastencov a juniorov. Dajte fanúšikom o tom vedieť." Sám Veme mladým hokejistom verí a predpovedá im mnohé úspechy.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...