Vyhľadávanie:

Veľvyslanec fanúšikom Slovenska

Veľvyslanec fanúšikom Slovenska

Rodolphe M. Vallee navštívil USSK i naše mesto

V pondelok, len niečo cez dva týždne po odovzdaní poverovacích listín, navštívil Košice mimoriadny a splnomocnený veľvyslanec USA na Slovensku Rodolphe M. Vallee. V dopoludňajších hodinách navštívil spoločnosť U. S. Steel Košice, kde ho prijal prezident spoločnosti David H. Lohr, viceprezidenti a ďalší predstavitelia firmy. Na otázku Ocele východu, o čom rokoval s predstaviteľmi firmy, veľvyslanec Vallee povedal: "Do USSK som prišiel, aby som získal základné informácie o spoločnosti, pretože osobne pochádzam zo štátu, kde nemáme žiadne oceliarne. S prezidentom Lohrom sme hovorili o rôznych špecifických otázkach, týkajúcich sa stratégie a budúcnosti firmy. Bol som veľmi milo prekvapený spoločnosťou U. S. Steel Košice, kde som videl snahu manažmentu situáciu vo firme neustále zlepšovať, aj čo sa týka otázok životného prostredia." Veľvyslanec zároveň navštívil viaceré výrobné prevádzky USSK.

Rodolphe Vallee potom navštívil InfoUSA centrum v Košiciach, ktoré vzniklo aj za podpory U. S. Steel Košice. Stretol sa tu so študentmi košických vysokých škôl, kde hovoril o možnostiach pomoci USA tým štátom sveta, ktoré pomoc vyspelých krajín potrebujú.

V hoteli Bankov sa veľvyslanec USA stretol s členmi Americkej obchodnej komory na Slovensku a podnikateľmi z košickécho regiónu. Podujatia sa zúčastnili aj prezident USSK David Lohr, viceprezidenti Joseph Scherrbaum, Miroslav Kiraľvarga, Martin Pitorák, James Connor, generálny právny zástupca Kenneth Pepperney, generálny manažér pre ekonomický rozvoj a riaditeľ EDC Juraj Augustín a ďalší manažéri firmy. Veľvyslanec okrem iného povedal, že cieľom jeho misie na Slovensku je tiež pritiahnuť ďalších nových investorov a čo najviac pomôcť rozvoju Slovenska.

Spomenul snahu veľvyslanectva pomôcť občanom Slovenska v čo najskoršom a bezproblémovom vybavovaní víz na cesty do USA. V popoludňajších hodinách sa spolu s primátorom Zdenkom Trebuľom stretol na tlačovej konferencii s košickými novinármi. Ako primátor konštatoval, veľvyslanca oboznámil so všetkými najdôležitejšími faktami o Košiciach. Zdenko Trebuľa zvlášť ocenil pomoc spoločnosti U. S. Steel Košice pri rozvoji mesta, pričom, ako povedal, práve USSK je štartérom mnohých pozitívnych aktivít v meste i regióne. Spoluprácu mesta Košice a U. S. Steel Košice označil za nadštandardnú.

Veľvyslanec na tlačovej konferencii prezradil, že je veľkým fanúšikom hokeja a verí, že keď do Košíc opäť zavíta, zahrá si hokej v drese, ktorý dostal ako dar od USSK, na vynikajúcom košickom ľade. Rád by sa tiež naučil aj slovensky a čo najčastejšie cestoval po Slovensku, aby tak dokonale splnil svoju misiu.

Večer sa veľvyslanec zúčastnil na koncerte v Štátnej filharmónii, ktorý bol spomienkou na tragický teroristický útok pred štyrmi rokmi 11. septembra.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...