Vyhľadávanie:

Veronika a Katka si prevzali ceny

Veronika a Katka si prevzali ceny

Miroslav Kiraľvarga sa stretol s víťazkami súťaže detí o najkrajší výkres s tematikou bezpečnosti práce

Deti

Veronika Šulcová a Katarína Grofová - dve víťazky súťaže o najkrajší výkres s tematikou bezpečnosti práce, ktorú už po štvrtý raz organizoval útvar riaditeľa pre bezpečnosť a hygienu práce, sa minulý týždeň stretli s viceprezidentom pre ľudské zdroje Miroslavom Kiraľvargom. Dievčatá si v sprievode rodičov prišli do U. S. Steel Košice prevziať ceny, ktoré im firma venovala za umiestnenie.

Osemročná Veronika i dvanásťročná Katka sú milé školáčky s kopou záľub. Mladšia rada kreslí, a ako prezradila jej teta Jolana Sedláková z divízneho závodu Mechanika, ktorá ju do súťaže prihlásila, púšťa sa i do navrhovania modelov šiat a miluje svojho psíka. Staršia, ktorú sprevádzal otec Milan Grof, zamestnanec divízneho závodu Teplá valcovňa, sa venuje kresleniu i modernému tancu. Výkres poslala aj do minuloročnej súťaže, vyhrať sa podarilo v tomto roku. "Veľmi som si to želala, pretože som ešte nikdy nič nevyhrala," povedala s úsmevom. O práci svojich najbližších v podniku majú, samozrejme, iba hmlisté predstavy. Hutu videli iba na obrázkoch a fotografiách, čo-to sa dozvedajú z rozprávania dospelých. "Pre mňa je to niečo tajomné," zamyslela sa Katka. Veronika sa pochválila, že s rodičmi bola autom pri hlavnom vstupe do podniku. O vysokej peci si myslí, že je tam teplo. Svoje zážitky zo vstupného areálu nakoniec tretiačka stvárnila aj do výtvarnej podoby. Obrázok pedagógovia výtvarného odboru ZUŠ na Irkutskej ulici v Košiciach vyhodnotili ako najlepší v kategórii 6 - 10 rokov. Katka sa pri kreslení sčasti inšpirovala rozprávaním otca a sčasti i knihou o železiarňach. Obrázok veľmi silno pripomínajúci prácu v oceliarni jej vyniesol prvenstvo v kategórii 11 - 15 rokov.

Ešte "horúce" výtlačky kalendára na rok 2005, ktorý tvorí trinásť najkrajších kresieb vybraných z tridsiatich šiestich výtvarných prác detí, odovzdal víťazkám a ich príbuzným riaditeľ pre bezpečnosť a hygienu práce Milan Ondáš. Jeden si dal dievčatami podpísať aj viceprezident. Najviac radosti vyvolalo odovzdávanie cien. Po chvíli váhania obidve rozbalili svoje balíčky. Katka neskrývala radosť. "Fotoaparát bol jedným z darčekov, ktorý som si želala pod vianočný stromček," prezradila. Spokojná bola i Veronika, najmä keď sa ubezpečila, že škatuľa skrýva novšiu verziu playstation.

Návštevu v U. S. Steel Košice a stretnutie s viceprezidentom bude dievčatám pripomínať spoločná fotografia. Katka prisľúbila Miroslavovi Kiraľvargovi poslať prvé digitálne foto urobené novým fotoaparátom a Veronika zatiaľ iba váhavo prikývla, že možno využije ponuku poslať zopár riadkov e-mailom. V súťaži to na budúci rok určite skúsia znovu.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...