Vyhľadávanie:

Viac pozornosti výberu mužstiev

Viac pozornosti výberu mužstiev

Po basketbalovom šampionáte hovoríme s trénerom víťazného tímu Valcovní Alexandrom Lengyelom

V rámci rekreačnej telovýchovy zamestnancov sme v závere roka zorganizovali druhý ročník majstrovstiev U. S. Steel Košice v basketbale. Tak ako vlani, aj v tomto roku si víťazstvo zaslúžene vybojovali hráči z tímu Valcovní, ktorí celý turnaj absolvovali bez prehry. Po slávnostnom ukončení šampionátu sme požiadali trénera víťazného mužstva, bývalého aktívneho basketbalistu Alexandra Lengyela o krátky rozhovor:

· Bolo ťažšie titul vlani získať, než ho v tomto roku obhájiť?
To určite, pretože vlani sme mali jednak silnejší tím, ale tentoraz sme boli oveľa zohratejší. Ako na favorita sa v tomto roku chcelo každé mužstvo proti nám vytiahnuť, preto sme museli hrať oveľa sústredenejšie.

· Ktorý súper bol pre valcovačov najťažší?
Jednoznačne to bolo mužstvo GM pre environment. Jeho hráčom sa neobyčajne darila streľba, my sme museli siahnuť až na dno svojich síl, aby sme tento tím napokon zdolali a obhájili tak majstrovský titul.

· Môžete porovnať, ktorý šampionát mal vyššiu kvalitu, teraz alebo vlani?
Myslím si, že vlani. Po dlhých rokoch sa opäť organizovali majstrovstvá v tomto podkošovom športe, ktorý mal v minulosti ešte veľkú popularitu a tradíciu. Vlani sa prihlásilo aj viac družstiev a v ich kádroch sa vystriedalo aj viac hráčov. A tým boli výkonnostne jednotlivé mužstvá oveľa silnejšie, než v tomto roku. V závere turnaja bol už problém pre niektorý celok postaviť piatich hráčov.

· Podľa vás, ako by sa to dalo na budúci rok zlepšiť?
Z môjho dlhodobého pôsobenia v tomto športe viem, že v U. S. Steel Košice pracuje celá plejáda bývalých aktívnych hráčov, ale aj mladších, ktorí sa basketbalu venovali či už na škole, alebo v niektorých kluboch. Je potrebné ich osloviť a pozvať do telocvične zahrať si v rámci turnajov organizovaných v jednotlivých divíznych závodoch či väčších útvaroch. Z nich potom vybrať tých najlepších do mužstva reprezentujúceho DZ, ale aj ostatní nech si na šampionáte zahrajú buď za B mužstvo, alebo posilnia iné kolektívy. V každom prípade dať šancu všetkým tým, ktorí basketbal hrali, chcú hrať, hoci už v mnohých prípadoch im to nejde až tak, ako keď boli pod košom aktívni.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...