Vyhľadávanie:

Vianočná kvapka krvi pre život

Vianočná kvapka krvi pre život

Ešte do 14. decembra môžete darovať krv v rámci humánnej akcie Vianočná kvapka krvi pre život 2005. Kampaň vyhlásil Slovenský Červený kríž v spolupráci s NTS SR v Bratislave. Pripojil sa k nej aj Územný spolok SČK Košice - mesto. "Cieľom kampane, ktorá sa začala 5. decembra 2005 je zásobiť zdravotnícke zariadenia dostatkom krvi počas vianočných sviatkov a prvých dní nového roku 2006," informovala Lucia Cangárová, riaditeľka Územného spolku Slovenského Červeného kríža Košice - mesto. "Každý darca krvi po vypísaní evidenčnej karty bezpríspevkového darcu SČK bude zaradený do žrebovania o desať hodnotných cien. Žrebovanie sa uskutoční 20. decembra 2005 v Bratislave."

Kde môžete krv darovať? Radi vás privítajú na Transfuziologickom oddelení Polikliniky 1. súkromnej Nemocnice v Košiciach - Šaci vo Vstupnom areáli U. S. Steel Košice. Krv odoberajú v pondelok, stredu, štvrtok a piatok od 6.30 do 12.30 hod. Odberové hodiny v NTS SR - pracovisko Košice, Tr. SNP 1 sú v pondelok až piatok od 6.30 do 12.00 hod., v utorok do 17.00 hod. Podmienky na darovanie krvi sú uverejnené na www.cervenykriz-ke.sk. Nezabudnite si so sebou vziať občiansky preukaz a preukaz poistenca. Ráno pred odberom je potrebné zjesť pečivo, sušienky a hlavne vypiť dostatočné množstvo tekutín.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...