Vyhľadávanie:

Vietor uniesol modely

Vietor uniesol modely

Modelári
Traja najúspešnejší modelári z nášho regiónu po pretekoch v Prešove. Zľava Ján Mydla zo Stropkova, v strede nový slovenský šampión Branislav Bohuš a vpravo Ladislav Virág.

Nepriaznivé počasie a silný vietor sprevádzali na pastvisku pri obci Valaliky V. ročník verejnej letecko - modelárskej súťaže vo voľných vetroňoch. Nezvyčajnou kuriozitou bolo, že počas súťaže došlo aj k úletu niekoľkých modelov, čo narušilo celkový priebeh pretekov v šiestich kategóriách.

Z našich modelárov si najlepšie počínal Branislav Bohuš, ktorý v kategórii vetrone A3 vyhral s počtom bodov 289 pred Milanom Minárikom z Prešova a našim Ladislavom Virágom. Keďže druhý Minárik získal najviac bodov v kategórii hádzadlá i v súťaži vetroňov F1A, získal v tomto ročníku súťaže putovný pohár.

V kategórii hádzadiel bol pre zmenu druhý Virág a tretí ďalší náš modelár Mojmír Dřízga. Profesor MUDr. Branislav Bohuš však exceloval na majstrovstvách Slovenska v malých voľných modeloch, ktorých šampionát sa konal v susednom Prešove. V kategórii vetrone A3 získal 279 bodov, čo mu vynieslo skvelý úspech v podobe majstra Slovenska.

Na pretekoch v Košiciach, kde sa konal II. ročník verejnej súťaže Košická termika, si dobre počínal Ladislav Virág. V kategórii rádiom ovládané termické vetrone získal 957 bodov, čo mu vynieslo druhú priečku.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...