Vyhľadávanie:

Višegrádske dni 2004 začalo Divadlo Járy Cimrmana

Višegrádske dni 2004 začalo Divadlo Járy Cimrmana

Višegrádske dni 2004 začalo v Košiciach známe Divadlo Járy Cimrmana z Českej republiky v nedeľu 19. septembra predstavením Hospoda na mýtince. Štvrtý ročník podujatia vyvrcholí 3. a 4. decembra tohto roku predstavením Tančiareň Slovenského národného divadla v réžii Mikuláša Hubu.

Ako informoval na minulotýždennej tlačovej besede Gabriel Horal zo Združenia FORSA, ktoré podujatie autorsky pripravilo a realizuje, koncepcia Višegrádskych dní ostáva aj v tomto roku zachovaná. Znamená to, že v októbri budú mať v programe najsilnejšie zastúpenie česká a maďarská kultúra, v novembri slovenská a poľská. Ponuka je pre milovníkov divadla, hudby a výtvarného umenia naozaj príťažlivá.

"Divadlo Ungelt prináša na dosky divadla Thália hru Donalda Churchilla Na ocet. Účinkujú Z. Bydžovská a M. Etzler. Lahôdkou bude vystúpenie Národního divadla Praha, ktoré uvedie Molierovho Lakomca v hlavnej úlohe s Borisom Rösnerom. Po trojročnom úsilí sa nám podarilo dostať do Košíc Divadlo bez zábradlí, ktoré sa predstaví hrou Láska. Účinkujú I. Chýlková, K. Heřmánek, Z. Žák. Maďari prichádzajú so zaujímavým pohybovým divadlom. Predstavenie Blázni do pohybu je skĺbením baletu, pantomímy a artistiky. Pripravené sú štyri výstavy výtvarníkov. Okrem poľského abstraktného umenia zo zbierok múzea v Chelme, to bude výstava fotografa Viktora Kopasza, maliara a grafika Tamása Kótaia a výstava pod názvom Jára Cimrman Světoběžník a vynálezce. Súčasťou Višegrádskych dní je i 14. ročník džezového festivalu, ktorý je druhým najstarším na Slovensku. Každý večer 6., 13. a 20. 11. sa predstavia štyri kapely, po jednej z každej účastníckej krajiny."

Do Košíc pricestuje tiež Jana Kirschnerová. Predstaví sa v štátnom divadle 3. novembra. Účasť na Višegrádskych dňoch potvrdila v týchto dňoch Iva Bittová, na ktorú sa môžu diváci tešiť 9. 11. Vystúpi v Dome umenia. Radošínci si pre Košice 17. a 18. novembra pripravili hru Súpis dravcov. Ambíciou organizátorov Višegrádskych dní, ktoré podporuje aj U. S. Steel Košice, je, aby to bol pohyblivý projekt realizovaný nielen na Slovensku, ale i v Poľsku, Maďarsku a Českej republike.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...