Vyhľadávanie:

Víťaz Košického zlatého pokladu bude známy v sobotu

Víťaz Košického zlatého pokladu bude známy v sobotu

Prví dvaja čitatelia môžu byť pri tom

Dvanásti súťažiaci a dvaja náhradníci sa prebojovali do finále pesničkovej súťaže Košický zlatý poklad 2007, ktorá vyvrcholí v sobotu, 27. októbra, večer v Jumbo centre. Súťaž pre mladých začínajúcich autorov a interpretov, ktorí produkujú pôvodnú, po slovensky spievanú populárnu hudbu, už po dvadsiaty tretí raz pripravil Slovenský rozhlas - Rádio Regina. Finalistov spomedzi viac ako 140 uchádzačov zo všetkých kútov Slovenska vybrala komisia, v ktorej okrem hudobných redaktorov pracovali aj Igor Timko a Zoltán Sallai zo skupiny No Name, Robo Kopina zo skupiny Noc a deň, Tomáš Okres zo skupiny Cirkus i Nataša Džunková. Na víťazov čakajú finančné odmeny, absolútny víťaz získa videoklip súťažnej skladby a priestor na nahrávanie ďalších skladieb v nahrávacom štúdiu Slovenského rozhlasu.

"Zásadný rozdiel medzi momentálne veľmi populárnou Superstar a pesničkovou súťažou Košický zlatý poklad je v tom, že v Superstar speváci spievajú overené hity iných interpretov, no na Košickom zlatom poklade musia ponúknuť oveľa viac," uviedol riaditeľ festivalu a riaditeľ Rádia Regina Košice Juraj Hidvéghy. "Musia takpovediac vdýchnuť život novým slovenským pesničkám, prezentovať vlastnú umeleckú tvár, čo je bezpochyby ťažšie ako kopírovať spevácky výraz niekoho iného. Superstar síce zabaví divákov, napriek mediálnej sláve sa z finalistov tejto súťaže málokto presadí. Väčšinou im totiž chýba autorské a muzikantské zázemie, ako aj schopnosť nájsť si vlastnú spevácku identitu. Hlavným prínosom Košického zlatého pokladu je, že sa na ňom prezentuje dvanásť nových piesní, ktoré budú znieť vo vysielaní Slovenského rozhlasu a rozšíria tak hudobné portfólio slovenskej hudobnej kultúry. Veď práve mladá generácia autorov a interpretov, ktorá sa na súťaži predstaví, bude v budúcnosti rozvíjať tento žáner hudby a preto je dôležité ju podporovať. Verím, že všetci, ktorí prídu do Jumbo centra na finálový večer, nebudú ľutovať. Možno budú svedkami debutových vystúpení budúcich hviezd. Tak ako to bolo v roku 1982 pri Petrovi Nagyovi, v roku 1992 pri skupine Maduar, či v roku 1996 pri skupine No Name."

Okrem súťažiacich v programe, ktorý sa začína o 19. hodine, vystúpia hostia Vašo Patejdl, Peter Nagy, No Name, skupina KomaJota, na U. S. Steel Talent Night 2006 druhá v kategórii hudobné skupiny a Marián Čekovský. Priamy prenos z podujatia, ktoré moderuje Michal Hudák, odvysiela Rádio Regina. Vstupenky za 100 korún si môžete kúpiť vopred priamo v Jumbo centre.

Dve vstupenky ponúka dvom čitateľom Oceľ východu. Venujeme ich tým, ktorí prídu do redakcie 24. 10. ako prví.

Pesničkovú súťaž Košický zlatý poklad 2007 podporuje U. S. Steel Košice.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...